بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1401/11/25 - 11:43
  • - تعداد بازدید: 343
  • - تعداد بازدیدکننده: 326
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دبیر برگزاری نشست "باغستان سنتی قزوین، ظرفیت‌ها و چالش‌ها" تبیین کرد؛

باغستان سنتی قزوین، مدیریت بومی سیلاب‌ها را بر عهده دارد

سعیدی مطلق گفت: باغستان قزوین با قدمتی چند صدساله، نقش بسزایی در کنترل سیلاب‌های شهری دارد و موجب شده تا رواناب حاصله از بارش‌های سیل‌آسا، زمان کافی برای نفوذ به داخل زمین و تغذیه سفره آب زیرزمینی را داشته باشند.

محمدحسن سعیدی مطلق در گفت‌وگو با خبرنگار بنیاد نخبگان قزوین از برگزاری نشست نخبگانی "باغستان سنتی قزوین، ظرفیت‌ها و چالش‌ها" در روز سه‌شنبه دوم اسفند‌ماه خبر داد و اظهار کرد: مهمترین هدفی که در راهبردهای برنامه توسعه دانش‌بنیان استان قزوین دنبال می‌کنیم، ساماندهی و برنامه‌ریزی برای کشاورزی پایدار در پهنه‌های مختلف زیستی استان است.

وی خاطرنشان کرد: دانش‌بنیان‌سازی فرآیندهای مدیریتی، فنی، بازاری و الگوی کشت در بخش کشاورزی استان و نیز به‌کارگیری دانش و فناوری‌های برتر در توسعه کشاورزی با تاکید برتعادل‌بخشی زیست محیطی استان از برجسته‌ترین راهبردهای برنامه توسعه دانش‌بنیان استان قزوین در بخش آب و کشاورزی است.

دبیر هیات اندیشه‌ورز نخبگانی "قزوین در مسیر تحول دانش‌بنیان" افزود: توسعه دانش‌بنیان فناوری‌های سبز و به‌کارگیری فناوری‌های نوین در مدیریت پسماند استان، توسعه زیست‌بوم علم و فناوری در بخش کشاورزی و عرصه‌های منابع طبیعی استان از دیگر اهداف برگزاری نشست نخبگانی باغستان‌های سنتی قزوین است.

وی تصریح کرد: یکی از مشکلاتی که جوامع با آن روبرو هستند پدیده تغییر اقلیم است. این پدیده به‌دنبال افزایش جمعیت، افزایش آلودگی و افزایش بهره برداری از محیط زیست بیش از پیش شدت یافته است.

سعیدی مطلق اظهار کرد: در استان قزوین نیز اغلب شاهد وقوع بارش‌هایی به شکل باران با شدت بسیار و در مدت زمان کوتاهی هستیم. این امر در کنار گسترش و توسعه اراضی نفوذ ناپذیر موجب افزایش حجم رواناب در سطوح شهری و از دست رفتن حجم زیادی از آب در شرایط وجود بحران آبی در منطقه شده است.

وی خاطرنشان کرد: اینجاست که نقش باغستان قزوین اهمیت می‌یابد. باغستان قزوین که دارای قدمت چند صدساله است، نقش بسزایی در کنترل سیلاب‌های شهری دارد. در واقع، باغستان در بخش شرقی، جنوبی و غربی شهر قزوین نقش یک حوضچه تغذیه مصنوعی آب را ایفا کرده و موجب شده تا رواناب حاصله از بارش‌های سیل‌آسا، زمان کافی برای نفوذ به داخل زمین و تغذیه سفره آب زیرزمینی را داشته باشند.

وی تصریح کرد: این امر برای شهر قزوین که یکی از منابع اصلی تامین آب در آن منابع آب زیرزمینی است و همه ساله شاهد افت سطح آب زیرزمینی و به دنبال آن وقوع پدیده فرونشست در آن هستیم، امری حیاتی است.

انتهای پیام

  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 164401
کلمات کلیدی
مدیر قزوین
خبرنگار

مدیر قزوین

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید