توسعه دانشبنیان استان نیاز به نقشه راه دارد/ دلسردی نخبگان از عدم مشارکت در فرآیند تصمیمسازیها
سلسله نشست های نخبگانی «قزوین در مسیر تحول دانش بنیان، قزوین قطب تولید، تجارت و ترانزیت و بررسی ظرفیتها و راهکارها» روز سهشنبه ۲۹ آذرماه با حضور جمعی از مدیران،کارشناسان، پژوهشگران و صاحبنظران در سالن جلسات مدیریت و برنامهریزی استان قزوین برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان قزوین، در این نشست سعید وکیلی، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان قزوین، اظهار کرد: استان قزوین سرشار از استعدادها و ظرفیتهای خدادادی و سرزمینی است که میتوان اقتصاد دانشبنیان را برای این استان رقم زد.
وی اظهار کرد: پتانسیلهای قزوین و برداشت ۴۰ هزار تن زیتون در سال جاری نشان میدهد ظرفیتهای استان بیشتر از مطالعات صورت گرفته است و هنوز هم نیاز به احصاء ظرفیتهای بالقوه استان احساس میشود. توسعه دانشبنیان استان نیاز به نقشه راه دارد.
وکیلی تصریح کرد: ما برای توسعه و پیشرفت دانشبنیان نیاز به نقشه راه داریم که بهتر است تا قبل از انتهای سال جاری سند توسعه به ثمر برسد و بر اساس مبانی مختلف همچون منویات مقام معظم رهبری، بیانیه گام دوم انقلاب، قانون جهش تولید و سند آمایش سرزمینی تدوین شود.
وی خاطرنشان کرد: باید در اصطلاحشناسی و پیشینه مطالعات تفاوت بین تولید دانشبنیان، اقتصاد دانشبنیان و تحول دانشبنیان لحاظ شود تا مشخص شود اساساً با چه اقدامات و ویژگیهایی میتوانیم دانشبنیان شویم و توسعه دانشبنیان را معیار و محک قرار دهیم.
این مسئول در پایان گفت: اگرچه هدف برنامه هفتم توسعه بر مبنای پیشرفت اقتصادی در محور عدالت است اما یکی از نواقص آن است که در دوازده موضوع کلیدی احصا شده، جای موضوع دانشبنیانسازی خالی است.
دلسردی نخبگان از عدم مشارکت در فرآیند تصمیمسازیها
فرشاد پیلهچی، رئیس جهاد دانشگاهی استان قزوین در این برنامه اظهار کرد: پتانسیلها و ظرفیتهای موجود در استان قزوین که در سند آمایش فناوری هم قید شده بسیار حائز اهمیت و توجه است.
وی گفت: نباید از مزایای عرصههای ارزشمند کشاورزی و صنعت و گردشگری که در استان قزوین وجود دارد غافل شد زیرا هر یک از اینها سرمایههای استراتژیکی است که در مدیریت و تصمیمسازیهای استان نسبت به آن کمتوجهی شده و سبب شده تا مشکلات و معضلاتی را در همین حوزهها برای استان ایجاد شود.
رئیس جهاد دانشگاهی استان قزوین خاطرنشان کرد: جلسات برگزار میشود، هزینه صرف شده و اطلاعاتی بهدست میآید اما ورود عالمانه و بهرهبرداری مناسب از این تحقیقات و طرحها صورت نمیگیرد.
پیلهچی اظهار کرد: هدف از برگزاری این سلسله نشستها برقراری ارتباط بین مسئولان و نخبگان است تا فناوران را وارد عرصه مهم تصمیمسازیها کنیم چرا که این عدم تعامل برای قشر نخبگانی دلسرد کننده است.
وی خاطرنشان کرد: باید در نظام مسائل استان توجه به دانشبنیانها را مد نظر قرار دهیم همانگونه که در کشورهای پیشرفته، مجموعههای دانشبنیان از حاکمیت ارتزاق میکنند.
انتهای پیام
نظر دهید