دومین نشست تخصصی «قزوین در مسیر تحول دانشبنیان» با موضوع الزامات دانشبنیان سازی صنعت و کشاورزی قزوین برگزار شد
به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان قزوین؛ دومین نشست از سلسله نشستهای تخصصی «قزوین در مسیر تحول دانشبنیان» با موضوع الزامات دانشبنیان سازی صنعت و کشاورزی قزوین پنجشنبه شب ۱۹ آبان ماه ۱۴۰۱ به همت بنیاد نخبگان، جهاد دانشگاهی و معاونت اقتصادی استانداری در سالن همایشهای محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی قزوین برگزار شد
دکتر علی رجبپور، رئیس بنیاد نخبگان استان قزوین در این نشست اظهار کرد: تشکیل سلسله نشستهای «قزوین در مسیر تحول دانشبنیان» نیاز امروز استان ماست زیرا در سالیکه به نام دانشبنیان نامیده شده متاسفانه هنوز اقدامات قابل توجهی ولو از جنس گفتوگو در داخل استان قزوین صورت نگرفته است.
وی خاطرنشان کرد: هرچه این نشستها و بحث و گفتوگو، تضارب آراء و اتفاق نظرها بیشتر شود به دانشبنیان شدن و تحول علمی قزوین کمک خواهد کرد.
رئیس بنیاد نخبگان قزوین تصریح کرد: سوالی که در این جلسات بهدنبال آن هستیم این است که آیا قزوین در مسیر تحول دانش بنیان قرار دارد یا خیر؟ و اگر بخواهد در این مسیر قرار گیرد به چه الزاماتی در حوزههای مختلف نیاز دارد؟
وی عنوان کرد: همه بر این موضوع اتفاق نظر داریم که قزوین بالغ بر ۱۲ سال در مسیر دانشبنیان حرکت کرده است؛ حالا چه مسائلی باید تقویت شود؟ اگر در مسیر دانشبنیان نیستیم برای تحقق آن چه اتفاقاتی باید رقم بخورد؟
دکتر رجبپور در پایان بیان کرد: پارک علم و فناوری، دانشگاهها، شهرکهای صنعتی و نمایشگاهها همه ابزار توسعه قزوین در مسیر تحول دانشبنیان هستند، همه شاهدیم که چرخدندهها در حال حرکت است اما خروجی آن چیست؟ باید با همافزایی با یکدیگر به این سوالات پاسخ دهیم و دریابیم که نقش دولت در این میان چه خواهد بود؟
لزوم ایجاد صنعت دانشبنیان پایدار
همچنین دکتر حامد قربانی، رئیس دانشگاه پیام نور بوئینزهرا در این پنل تخصصی اظهار کرد: ۱۰ نوامبر روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه است و یونسکو با هدف توسعه فرهنگ، استفاده از علم برای افزایش کیفیت زندگی، کاهش تهدیدهای اقلیمی و سیاسی و آنچه که منجر به کاهش آرامش و کیفیت زیست میشود این نامگذاری را انجام داده است.
وی با اشاره به موضوع این نشست عنوان کرد: خوشبختانه مدیریت اجرایی حاکم در استان، نگاهی همسو با اقتصاد دانشبنیان دارد و ادبیات توسعه اقتصاد دانشبنیان سکهی رایج امروز در بین مدیریت استان است.
این مسئول گفت: بحث امروز بر این محور استوار است که چگونه میتوان استان و اقتصاد آن را بهسمتی سوق داد که مبتنی بر دانش باشد و با نگاهی بلندمدت، صنعت و کشاورزی پایداری را محقق کند؟
دکتر قربانی خاطرنشان کرد: امروزه مدیریت استان برخلاف گذشته که با موازیکاری، اختلافنظر و اتکای عملی به بودجههای نفتی اداره میشد بر اقتصادی پویا و زایندگی کامل چرخهی اقتصادی اعتقاد دارد.
وی تصریح کرد: استان قزوین ۱۵ سال است که در عرصه دانشبنیان فعالیت میکند و فناوران، نوآوران و پژوهشگران ما دستاوردها و یافتههای متعددی را در جهت تسهیلگری امورات مختلف جامعه ارائه دادهاند اما مسئله اصلی این است که هنوز تعریف جامعی از فناوری وجود ندارد.
این مسئول با طرح این سوال که ما تاکنون چه میزان فناوری تولید کردهایم، اظهار کرد: فناوری یعنی اینکه یک محصولی تمام مراحل آزمایشگاهی، تولید آزمایشی، تولید پایلوت و تولید انبوه را طی کرده و امروز بتواند بهعنوان یک خط تولید ارائه شود. امروزه شرکتهایی تشکیل شده که غالباً از دانش و تخصص سرشارند اما بهره اولیهی از سرمایه ندارند و در مقابل نگاه تولید کننده و صنعتگر را داریم که نگاهی لحظهای است بهگونهای که با مشکلی مواجه شده و بهدنبال کسی است که تمام و کمال بتواند مشکل را حل کرده و راهحل مناسبی به او ارائه دهد.
وی تشریح کرد: اساساً تولیدکننده کاری ندارد آنچه ارائه میشود دانشبنیان هست یا خیر؛ نگاه او تنها نگاه ارزشافزوده است، آیا محصولی که تولید شده میتواند بهرهوری و ارزشافزوده او را بالا ببرد؟ ضایعات شرکت را کم کند؟ نهاده را تقویت کند؟ سبب شود که مواد اولیه بهصورت مطمئنتری به دست او برسد یا خیر؟ او بهدنبال دانشی است که بتواند به سبب آن، بازار فروش خود را توسعه داده و در رقابتها موفق شود.
دکتر قربانی گفت: یکی از موانع جدی که در این سالها مانع از رشد و پیشرفت هستههای فناور و دانشبنیان شده تکمحوری و تکبعدی بودن آنهاست و شاید اصلاً تخصصی ندارند که بتوانند وارد سامانههای چند موضوعی شوند.
انتهای پیام
نظر دهید