بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1399/12/19 - 13:32
  • - تعداد بازدید: 288
  • - تعداد بازدیدکننده: 146
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

نشست با موضوع "بررسی راهبردهای توسعه علم و فن‌آوری در کشور چین" برگزار گردید

نشستی با موضوع بررسی راهبردهای توسعه علم و فن آوری در کشور چین با حضور دکتر فرهاد اردلان استاد دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف، دکتر ابوالفضل علمایی مدرس دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه، دکتر فرهاد جوانبخت عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی، دکتر مصطفی خشتی عضو هیات علمی دانشگاه شاندونگ کشور چین در روز 11 اسفند 99 با حضور اعضای هیات علمی دانشگاه، دانشجویان و علاقمندان به صورت مجازی برگزار شد.

~/Asset/News/News/Image/Olds/1.1.1.jpg

در ابتدای این نشست دکتر فرهاد اردلان با اشاره به اهمیت توسعه همه جانبه مطالبی را بدین شرح ارائه نمودند: «دغدغه همه ما توسعه همه‌جانبه است و فقط جنبه اقتصادی و قدرت نظامی نیست بلکه مجموعه‌ای از اینهاست. در مواجهه با مشکل توسعه، محور مقایسه لازم داریم و این محور غرب نیست و سؤال خوبی نیست که ما چرا توسعه نیافتیم بلکه به این موضوع باید بپردازیم که چرا غرب به این میزان توسعه یافته است. بحث توسعه، مستقل از نظام ایدئولوژیک است و اگر بخواهیم توسعه بیابیم باید مکانیسم‌های توسعه را پیدا کنیم.»



در ادامه دکتر ابوالفضل علمایی ضمن تشکر از سخنان دکتر فرهاد اردلان افزودند:

«تمام کشورهایی که کشورهای بریکس را تشکیل می دهند به نوعی در تله طبقه متوسط گرفتار شده‌اند. در حال حاضر در بین اعضای بریکس چین به نقطه‌ای رسیده است که می‌تواند از مرحله متوسط عبور کند و به جمع کشورهای توسعه یافته دست پیدا کند و یکی از مهمترین پارامترهایی که می‌تواند از آن استفاده نماید بحث فناوری می‌باشد. چین را می‌توان در حال حاضر از نظر فناوری، درآمدسرانه و توسعه یافتگی در سطح یک جامعه نسبتا مرفه قرار داد. درتاریخ کل بشر نمی‌توان ملتی را سراغ گرفت که با این سرعت از یک کشور فقیر به یک کشور شاخص در سطح جهانی تبدیل شود و نکته مهم این است که آن‌ها توانسته‌اند رتبه خود را در عرصه سرمایه‌گذاری و بخش فناوری ارتقاء دهند.»

ایشان هم چنین متذکر شدند: «چینی‌ها در دوره اول اصلاحاتی که انجام دادند بدنبال این بودند به کارخانه دنیا تبدیل شوند و بسیاری از صنایع را به خود جذب کردند و در حال حاضر بدنبال این هستند با دستیابی به فناوری برتر بتوانند درآمد سرانه خود را افزایش دهند و از تله طبقه متوسط عبور کنند و به سطح یک کشور توسعه یافته دست یابند. بنابراین بهبود سطح وضعیت زندگی در چین و سطح درآمدهای این کشور سبب شده که انبوهی از درآمدها به سمت توسعه و تحقیق و پژوهش برود و در حال حاضر بنظر می‌رسد که چینی‌ها بدنبال این هستند که هنجارهای نو را در بیاندازند و بتوانند به عنوان یک قدرت برتر در دنیا در عرصه‌های مختلف ظهور نمایند.»







سپس دکتر جوانبخت با تشکر از بنیاد نخبگان برای تشکیل این نشست نکاتی را در بخش‌های مختلف با ارائه موضوعاتی مانند سابقه تاریخی کشور چین در جهت توسعه فناوری، ویژگی ها و سیاست‌های توسعه علم بعد از اصلاحات، اقتصاد و جایگاه آن در چشم‌انداز چین، شاخص‌های رشد علمی چین، فناوری مستقل در سیاست چین، سیاست باز و رهبری توسعه و فناوری ارائه نمودند.

دکتر مصطفی خشتی نیز ضمن معرفی خود به عنوان عضو هیات علمی دانشگاه شاندونگ کشور چین افزودند:

«مطلبی که مهم است نقش دانشگاه‌ها در توسعه چین است. توسعه استراتزیک چین بر این اساس است که فناوری‌های کشورهای مختلف را جذب نمایند و در عین حال مستقل باقی بمانند و وابستگی کشورهای دیگر را به خودشان تقویت نمایند. هدف نهایی دولت چین براین اساس است که فناوری‎های پایه و اساسی را جذب نمایند. تاریخ نشان داده که هر زمانی چین مرزهای خود را بسته و به دور خود دیوار کشیده پیشرفت نکرده است و هر زمان که درها را باز کرده به سمت جامعه جهانی پیشرفت قابل توجهی کرده است. این می‌تواند درس بسیار مهمی برای کشور ما باشد که اگر سیاست بازی را دنبال کنیم می‌توانیم پیشرفت چشمگیری داشته باشیم.»

در پایان شرکت کنندگان به طرح سوالات و نقطه نظرات خود پرداختند.


 














  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 140516
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم