بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1402/03/23 - 09:47
  • - تعداد بازدید: 210
  • - تعداد بازدیدکننده: 204
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
توسط یکی از اعضای جامعه نخبگانی استان قزوین صورت گرفت؛

افزایش ماندگاری انگور بیدانه تاکستان با یک طرح فناورانه

عضو هیئت علمی مرکز آموزش عالی فنی و مهندسی بوئین زهرا گفت: از ابتدای سال ۱۳۹۸ تا پایان ۱۴۰۰ با همکاری انجمن فرآوری انگور استان قزوین قراردادی منعقد شد که افزایش ماندگاری انگور تازه‌ خوری و بهبود صادرات آن را دنبال می‌کرد که موفق شدیم با ارائه‌ یک روش نگهداری، ماندگاری انگور بیدانه منطقه تاکستان را بیش از ۶ ماه افزایش دهیم.

به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان قزوین؛ دکتر مهشید معروفخانی گفت: ارائه ایده‌های نو و خلاقانه توسط جامعه نخبگانی، علاوه بر روحیه پژوهشگری به پشتوانه و حمایت‌های مادی و معنوی مسئولین نیاز دارد تا به ارتقاء کیفیت زندگی، تولید و صادرات محصولات باکیفیت و اعتلای جایگاه ایران در جهان منجر شود.

وی در رابطه با طرح‌ها و اقدامات پژوهشی انجام شده خود، گفت: از ابتدای سال ۱۳۹۸ تا پایان ۱۴۰۰ با همکاری انجمن فرآوری انگور استان قزوین قراردادی منعقد شد که افزایش ماندگاری انگور تازه‌ خوری و بهبود صادرات آن را دنبال می‌کرد.

این عضو هیئت علمی مرکز آموزش عالی فنی و مهندسی بوئین زهرا افزود: روسیه مقصد صادرات بود که موفق شدیم با ارائه‌ یک روش نگهداری، ماندگاری انگور بیدانه منطقه تاکستان را بیش از ۶ ماه افزایش دهیم؛ نماینده اتاق بازرگانی و شرکت شهرک‌های صنعتی استان قزوین در این طرح حضور داشتند و نتایج موفقیت‌آمیز آن را از نزدیک مشاهده کردند.

وی خاطرنشان کرد: نتیجه‌بخش بودن این قرارداد منجر شد تا در مرحله بعدی یک طرح با مزیت استانی طراحی کرده و برای وزارت علوم ارسال کنیم‌؛ «استفاده از فناوری نانو برای افزایش ماندگاری انگور» که توسعه‌ زنجیره ارزشی انگور استان قزوین را دنبال می‌کرد تا تمام فعالیت‌های مرتبط با انگور استان قزوین توسعه یافته و این محصول استراتژیک استان را بیش از پیش در سطح کشور معرفی کند.

به نقل از خبرگزاری ایسنا؛ معروفخانی ادامه داد: پروپوزال این طرح برای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ارسال شد که خوشبختانه در بین طرح‌های ارسالی سراسر کشور، جزو طرح‌های برگزیده بود و از لحاظ اقدامات انجام شده هم با سایر طرح‌ها اختلاف بسیاری داشت که در نهایت از حمایت «دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم تحقیقات و فناوری» برخوردار شد.

وی در تشریح اقدامات صورت گرفته برای این طرح نانو فناورانه بیان کرد: در بیان کارهای انجام شده می‌توان به ارتباط با ارگان‌های متولی، استانداری، سازمان برنامه‌و بودجه، جهاد کشاورزی، دانشکده منابع طبیعی استان و مرکز تحقیقات انگور استان قزوین اشاره کرد که این ارتباطات شکل گرفت و از ماحصل آن مسابقات دانشجویی و نشست‌هایی تخصصی هم برگزار شد.

این دانش‌آموخته دکترای مهندسی پلیمر در ادامه اظهار کرد: «طراحی، تولید و  بسته‌بندی نوین اتمسفر اصلاح شده با استفاده از فناوری نانو و پد سولفور جهت افزایش ماندگاری انگور» طرح دیگر ما با کمک یک هسته‌ علمی دانشجویی بود که در راستای طرح مسئله‌محور بنیاد ملی نخبگان و در ادامه طرح اولیه‌ افزایش ماندگاری سالم‌خوری انگور ارائه شد که خوشبختانه از سوی بنیاد ملی نخبگان برگزیده و از حمایت‌ها و پشتیبانی‌های مادی و معنوی بنیاد بهره‌مند شدیم.

وی تصریح کرد: در این طرح که از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ به طول انجامید تلاش شد تا به ارتقاء کیفیت بسته‌بندی انگور کمک کرده و آن‌ها را به پیدا کردن کاربرد صنعتی، نزدیکتر کنیم.

 

معروفخانی عنوان کرد: فعالیت دیگر بنده در حوزه افزودنی‌های پی‌وی‌سی بود که به تسهیل در فرآیند پلیمر، منجر خواهد شد. این ماده به روش پلیمریزاسیون امولسیونی تهیه می‌شود و تاکنون در ایران به‌صورت صنعتی تولید نشده و هدف ما این بوده که بتوانیم به صورت نمونه آزمایشگاهی قابل عرضه و پس از آن بتوانیم به نمونه اصلی تبدیل کنیم.

این استادیار دانشگاه افزود: به عنوان استاد مشاور نهاد ترویجی نانو فناوری مرکز آموزش عالی فنی و مهندسی بوئین زهرا موفق به کسب مقام‌های متعددی شدم. نهاد ترویجی نانو فناوری ما چندین مقام را در سطح کشور کسب کرد که از جمله‌ آن می‌توان به حوزه ثبت‌نامی‌های مسابقه ملی نانو، حوزه برگزاری کارگاه‌های علمی مختلف و نیز حوزه ارائه محصولات خلاقانه اشاره کرد.

وی خاطرنشان کرد: در طرح‌های مزیت استانی و نیز انجمن فناوری اگر از حمایت استانداری یا اتاق بازرگانی یا جهاد کشاورزی بهره‌مند می‌شدیم؛ می‌توانستیم بسته‌بندی نوین طراحی شده را تولید و در دسترس باغداران قرار دهیم اما متأسفانه برای این طرح حمایت ارگان‌های استانی صرفاً به حمایت معنوی خلاصه شد و تنها توانستیم کار را به‌طور آزمایشی در قطع کوچکی عملیاتی کنیم‌.

معروفخانی در پایان گفت: در کلیه اقدامات صورت گرفته ارتباط بنیاد نخبگان با طرح‌ها و ایده‌های خلاقانه قابل قبول بوده و همواره در جهت تسهیل ارتباط ما با ارگان‌های مرتبط اقدام کرده است که امیدواریم با حمایت سایر مسئولین بتوانیم طرح‌های نوآور و خلاقانه را به مرحله عمل رسانده و شاهد ارتقاء و پیشرفت ملموسی در صنعت صادرات استان قزوین باشیم.

 

انتهای پیام

  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 165878
کلمات کلیدی
مدیر قزوین
خبرنگار

مدیر قزوین

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید