رئیس بنیاد ملی نخبگان در قزوین:
برگزیدگان طرحهای بنیاد ملی نخبگان نباید دغدغه شغل داشته باشند
به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان قزوین، دکتر سورنا ستاری در دیدار خود با استعدادهای برتر و نخبگان استان قزوین گفت: جوایز تحصیلی همچون طرح شهید وزوایی یا طرح شهید احمدی روشن و هستههای فناور و زیرساختهایی همچون جذب در هیئت علمی دانشگاه و جذب در دستگاههای اجرایی تصویب شده تا شخصی که جوایز بنیاد ملی نخبگان را دریافت کرده دیگر دغدغه شغل نداشته باشد.
دکتر ستاری پس از شنیدن نظرات، انتقادات و پیشنهادات نخبگان اظهار کرد: باید قابلیتها و توانمندیهای انسانها بهعنوان پایهی اصلی اقتصاد مدنظر قرار گیرد. افراد در سطوح مختلف از دیدگاه استعداد، اعتماد بهنفس و آموزش مورد پرورش قرار گیرند و این فرهنگ در کشور نهادینه شود که پول مهم نیست بلکه این انسانها هستند که بهعنوان سرمایههای یک کشور محسوب میشوند.
وی با تأکید بر اینکه استان قزوین باید نسبت به آینده فرزندان خود حساس شده و زمینه جذب، اشتغال و نگهداری آنها را در داخل کشور ایجاد کند، افزود: بنیاد ملی نخبگان بر اساس مصوبات قانونی میتواند کار نخبگان را پیگیری کند تا همگی در راستای اهمیت دادن به فرزندان این مرز و بوم در داخل کشور مشغول به کار شوند به گونهای که شرکت خصوصی و ساختار دولتی به دنبال جذب نخبگان ارزشمند باشند.
ستاری گفت: استان قزوین نسبت به اقتصاد دانشبنیان دغدغهمند است و اگر این دغدغه نباشد قطعاً نسبت به سرمایههای انسانی استان سهلانگاری صورت گرفته است و آن زمان ما مقصر عدم جذب نیروی انسانی خلاق و خروج نخبگان از استان و کشور خواهیم بود.
مسئولین اولویت اول خود را جذب نخبگان در داخل استان قرار دهند
رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه مسئولین اولویت اول خود را جذب نخبگان در داخل استان قرار دهند، تصریح کرد: جوایز تحصیلی همچون طرح شهید وزوایی یا طرح شهید احمدی روشن و هستههای فناور و زیرساختهایی همچون جذب در هیئت علمی دانشگاه و جذب در دستگاههای اجرایی تصویب شده تا کسی که جوایز بنیاد ملی را دریافت کرده دیگر دغدغه شغل نداشته باشد.
دکتر ستاری اظهار کرد: تمام جوایز که در بنیاد نخبگان تقدیم استعدادها میشود در جهت فرهنگ نگهداری نخبگان در داخل استانهاست. وقتی تمام خط تولید یک کارخانه از خارج وارد میشود یعنی هیچ گونه تعامل با دانشگاه، جامعه علمی و نخبگانی صورت نگرفته است، این کار ارزشمندی نیست اگرچه که چند نفر را مشغول به کار کند! کشوری که چهار میلیون دانشجو دارد صنعتی برای آن ارزشمند خواهد بود که ارزش آفرین، خلاق، تولیدکننده و نوآور باشد و نیروهای نخبگانی در بدنه آن جای داشته باشند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور خاطرنشان کرد: همه مسئولین در میز کار خود ۲ نوع قوانین دارند؛ قوانینی که سرکوبگر و نابودکننده است و قوانینی که تسهیلگر امور ارباب رجوع است. ما میتوانیم در کار خود ضوابط، قانون و تشکیلات را بر اساس تسهیگری امور نخبگان مد نظر قرار دهیم.
وی با اشاره به اینکه قانون جهش تولید دانش بنیان خیلی از چارچوبهای ذهنی ما را به هم ریخت، بیان کرد: بنیاد ملی نخبگان یک پلتفرم است و میتواند موضوعات نخبگان را پیگیری کند و تمام کارهای ما جزو این فرهنگ است تا همه متوجه شوند و به نخبگان خود اهمیت بدهند.
دکتر ستاری در پایان با بیان اینکه بنیاد ملی نخبگان زیرساختی برای بودجه و کم کردن بروکراسیهای اداری است، تصریح کرد: مسئولین استان باید نخبگان را جذب کرده تا آنها بیکار نمانند. اگر استان نخواهد، مقامات عالی کشوری کاری از پیش نخواهند برد. باید فرهنگ پذیرش نخبگان در داخل استان نهادینه شود تا آینده درخشانی پیش روی قزوین باشد.