بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1401/06/01 - 08:24
  • - تعداد بازدید: 325
  • - تعداد بازدیدکننده: 318
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

بهره‌مندی از شغل پایدار، دغدغه مشترک جامعه نخبگانی استان قزوین است

، نشست هم‌اندیشی هسته‌های نخبگانی، مدال‌آوران المپیاد و رتبه‌های برتر آزمون سراسری ۳۱ مردادماه، با حضور حجت الاسلام و المسلمین سید محمد‌حسن ابوترابی‌فرد در محل بنیاد نخبگان قزوین برگزار شد.

 در این جلسه، استعدادها و نخبگان به بیان نظرات، دغدغه‌ها و ایده‌های‌خلاقانه جهت تسریع در حل مشکلات هم نوعان خود پرداختند.

دکتر علی رجب پور، رئیس بنیاد نخبگان استان قروین در این نشست اظهار کرد: ۱۲ سال است بنیاد بر پایه فرمایشات مقام معظم رهبری، در قالب سازمانی فرا وزارتخانه‌ای امور مربوط به نخبگان کشور را بر عهده گرفته است و در سراسر کشور با برنامه‌های مختلفی همچون طرح شهید احمدی روشن، دانشجویان را ۹ ماه برای حل مسائل کشور درگیر می‌کند. در حال حاضر ۳۰۰ مسئله مطرح است که قریب به ۱۰ دانشجو یا طلبه برای حل هر یک از آنها، مشغول فعالیت هستند.

وی عنوان کرد: دستورالعمل آئین‌نامه‌ایست که دستگاه‌های اجرایی برای جذب نیرو از افراد استعداد و نخبه بهره گیرند اما آیا دستگاه‌های اجرایی در این زمینه همکاری دارند یا خیر؟

رئیس بنیاد نخبگان استان قزوین با اشاره به اینکه برخی قوانین دولتی سدّ راه فعالیت نخبگان است و دست و پا گیر شده است افزود: متاسفانه مجموعه‌های دولتی چابک نیستند و منابع محدودی دارند، و نمی‌توانند همپای نخبگان برای پیشبرد و حل مسائل حرکت کنند. به سبب تمام محدودیت‌هایی که وجود دارد، بنیاد نخبگان در تلاش است تا از ظرفیت خیّرین و واقفین برای تزریق منابع مالی جهت حل مسائل نخبگان برخوردار شود.

در ادامه حاضرین در جلسه هر یک دغدغه، مشکلات، ایده‌ها و نوآوری خود را در جهت کمک به شرایط فعلی کشور و بهبود شرایط نخبگان مطرح کردند که‌ در ذیل به اجمال به آن پرداخته شده است.

در مراجعات نخبگان به ارگان‌های مختلف جهت پیشبرد طرح‌ها و ایده‌ها، چارچوب دقیق قانونی که  ایجاد الزام کرده و حداقل همکاری را از نهادهای دولتی بگیرند وجود ندارد.

نوعا مسائل نخبگانی مهم‌اند، شاید در برخی مواقع اولویت نداشته باشند اما در مسائلی همچون جوانی جمعیت بسیار حائز اهمیت‌اند. علیرغم همه سیاست‌هایی که وجود دارد، جامعه به سوی بحران سالمندی‌ در حرکت است اما در حوزه بهزیستی و حوزه شهری کار موثری برای تامین زیرساخت‌های آن صورت نگرفته است.

قزوین باید به زیست‌بوم نوآوری مجهز شود. صنعت استان نیازمند به‌روز رسانی تکنولوژی است. باید به‌دور از شعار زدگی به‌دنبال مصادیق باشیم تا به چالش‌هایی جدی‌ همچون نیروگاه شهید‌رجایی و چشمه نور ایران رسیدگی کنیم. ما در کنار دغدغه‌ی قزوین، دغدغه‌ی قزوینی‌هایی را داریم که این زیست‌بوم را برای زندگی مناسب ندانسته و به تهران مهاجرت می‌کنند.

باید به شرکت‌های دانش‌بنیان و نو پا در ایران بها داد تا با آزمون و خطا مسیر خود را پیدا کرده و در جهت کمک به بشریت قدم بردارند. باید قدرت ریسک پذیری نخبگان را افزایش داد. سه عامل نقدینگی، بازار فروش و تیم فنی باید در کنار هم باشند تا کار علمی_تحقیقاتی به ثمر نشیند! هر یک از این سه عامل حذف شود تلاش‌ها به هدر رفته وجز ناامیدی حاصلی نخواهد داشت.

یک واحد فناورانه از ساخت سکونت‌گاه‌های پرتابل خبر داد. که این سکونت‌گاه‌های پایدار، در زمان بحران از قابلیت حمل و نقل برخوردارند.

دستگاه‌های اجرایی رویکردی منفعلانه نسبت به ایده‌های خلاقانه و شرکت‌های دانش بنیان دارند.

شایسته است دستگاه‌های اجرایی با توجه به نام‌گذاری سال ۱۴۰۱، تولید و دانش بنیان،  بروکراسی‌های اداری را کنار گذاشته و مسائل مبتلی‌به نخبگان را به قید فوریت راه اندازی کنند.

علیرغم وعده‌هایی که در جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی عنوان شده، حمایتی از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی صورت نمی‌گیرد.

برخی از رشته‌های المپیادی سهمیه کنکور ندارند، و دانش آموزان برتر، بدون تسهیلات وارد کنکور می‌شوند و مجبورند به‌جای پرداختن به پژوهش، ۲ سال را صرف آمادگی برای کنکور کنند.

ادارات استان، نخبگان را جهت جمع آوری داده، برای پیشبرد طرح‌ها و ایده‌های پژوهشی یاری نمی‌کنند.

چشمه نور در قزوین، ۱۰ سال است که به‌جهت عدم اختصاص بودجه راکد مانده و هیچ کارگروهی برای اجرای این پروژه ملی، در استان تعریف نشده است. در حالیکه این یک فرصت طلایی است که می تواند نخبگان را در استان نگه داشته و از خروج آن‌ها از کشور جلوگیری کند. باید مسئولان نگاه ویژه‌ای به چشمه نور داشته باشند.

موسسات خصوصی در زمینه آزمون سراسری، بسیار جلوتر از آموزش و پرورش و نهادهای دولتی حرکت می‌کنند. رتبه‌های‌ برتر کنکور در قزوین، هر ساله رو به کاهش است و نیاز به توجه و حمایت جدی از سوی مسئولین دارد. آموزش و پرورش بروز رسانی شود، چرا که ۱۰ قدم از موسسات خصوصی عقب‌تر است.

نخبگانی که  ایرانند و در کشور مانده‌اند تا باری از روی دوش دولت و مردم بر‌دارند، جز بنیاد نخبگان هیچ نهاد دیگری از آنها حمایت نمی‌کند تا ایجاد انگیزه کرده و با انرژی مضاعفی در راستای ایده‌های خود قدم بردارند.

الان شرایط خاص است و نیاز به عملکرد خاص احساس می‌شود. شرکت‌های دانش‌بنیان سردمدار و پیشتاز در مسائل اقتصادی هستند.

در استان گردشگری کشاورزی را نهادینه کنیم تا با توجه ویژه به کشاورز، زندگی‌اش رونق گرفته و علاوه بر ایجاد جاذبه برای مهاجرت معکوس به روستاها، واسطه‌ها حذف و سود اصلی نصیب کشاورزان شود.

متاسفانه گاها انتصاب مدیران بر اساس رزومه کاری نیست. مدیر باید کارکرده و قابلیت گره‌گشایی داشته باشد. مدیران پرتوان و جسور را در مناصب قرار دهیم. عدم پیشرفت و کندی روند کار در بسیاری از مسائل به نداشتن مدیران توانمند بر می‌گردد.

برخلاف سایر استان‌ها، پارک‌های علم و فناوری در قزوین هیچ پیشرفت و گستردگی ندارد . باید با وسعت مکان و اختصاص بودجه در این مراکز، شاهد همکاری‌های بهتری با نخبگان باشیم.

همیشه تلاش مساوی با کسب نتیجه‌ی مطلوب نیست. پروسه پذیرش در خارج از کشور خیلی کوتاهتر و آسانتر از جذب شدن در نهادها و موسسات داخلی است. نخبه تنها یک اسم است در رزومه استعدادهای این کشور و نهادهای متولی و دانشگاه‌ها همچون مشت بسته‌ای هستند که نمی‌توان در آنها نفوذ کرد. هیچ ارگانی نمی‌تواند آنها را برای حذب نخبگان مجاب کند.

و در پایان، پایدار شدن موقعیت شغلی نخبگان در کشور موضوعی بود که همه حاضرین در جلسه بر سر آن متفق القول بودند و راهکار آن را در جامه‌ی عمل پوشاندن به دستورالعمل‌های موجود، عنوان کردند.

 

گزارش تصویری

  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 160876
کلمات کلیدی
مدیر قزوین
خبرنگار

مدیر قزوین