بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1403/10/03 - 18:00
  • - تعداد بازدید: 81
  • - تعداد بازدیدکننده: 69
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

تحلیلی بر چالش‌های هسته‌های مرکزی شهر قزوین

دستفروشی به‌مثابه تئاتر زنده خیابانی؛ بازخوانی راهبردهای ساماندهی هسته‌های مرکزی شهر قزوین

بنابرگزارش روزنامه ولایت قزوین مورخ شنبه ۲۴ آذر ماه 1403: پدیده دستفروشی به‌عنوان یکی از چالش‌های مدیریت شهری، در هسته‌های مرکزی شهر قزوین مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است. این پژوهش که توسط دبیر هیئت اندیشه‌ورز معماری و مدیریت شهری بنیاد نخبگان استان قزوین - مهندس امیررضا درگی انجام پذیرفته است، به ارائه راهبردهایی برای همزیستی مسالمت‌آمیز کاربری‌های رسمی و غیررسمی پرداخته و تأکید دارد که رویکردهای قهری در این زمینه کارآمد نخواهد بود.پدیده دستفروشی که در بسیاری از شهرهای جهان، به‌ویژه در کشورهای در حال توسعه، نمود بیشتری دارد، به یکی از چالش‌های مدیریت شهری در هسته‌های مرکزی شهر قزوین تبدیل شده است. این موضوع در پژوهشی با عنوان «دستفروشی به‌مثابه تئاتر زنده خیابانی» در هیئت اندیشه‌ورز معماری و مدیریت شهری بنیاد نخبگان استان قزوین در همکاری با دفتر تحقیقات کاربردی فراجا به‌طور جامع مورد بررسی قرار گرفته است.
در این پژوهش آمده است که رشد سریع شهرنشینی، ضعف مدیریت شهری و پدیده بیکاری، از دلایل اصلی گسترش دستفروشی هستند. این پدیده در صورت نبود برنامه‌ریزی مناسب، می‌تواند به چالش‌هایی در زمینه‌های اجتماعی، اقتصادی و کالبدی منجر شود. با این حال، دستفروشی می‌تواند همزمان نقشی مثبت در ایجاد سرزندگی شهری و تقویت مشارکت اجتماعی ایفا کند، به‌شرط آنکه با برنامه‌ریزی مناسب ساماندهی و مدیریت شود.


در این مطالعه تأکید شده است که برای ساماندهی این پدیده، می بایست به جای برخورد قهری، به همزیستی مسالمت‌آمیز کاربری‌های رسمی (واحدهای صنفی) و غیررسمی (دستفروشان) توجه کرد. این رویکرد می‌تواند به بهبود فضای هسته‌های مرکزی شهر، تقویت مشارکت اجتماعی و امنیت عمومی منجر شود.
از جمله پیشنهادهای مطرح‌شده می توان به طراحی محیط شهری برمبنای مشارکت جمعی و چرخه های زیستی خود سامان شونده، ایجاد ساختار مدیریتی یکپارچه جهت سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی در حوزه دستفروشی، بهره‌گیری از تجربیات موفق جهانی و آموزش دستفروشان برای ارتقای توانمندی‌های کسب‌وکاری آن‌ها اشاره نمود.
این طرح مطالعاتی با تمرکز بر تحلیل وضعیت هسته مرکزی شهر قزوین و مقایسه آن با تجربیات جهانی، تأکید دارد که فضای آشفته و ناسالم کنونی این مناطق، نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و مشارکت تمامی اقشار جامعه، از جمله دستفروشان است. هدف نهایی این برنامه‌ریزی، ایجاد فضایی ایمن، سرزنده و انسان‌محور در هسته‌های مرکزی شهر است که بتواند به بهبود کیفیت زندگی شهری و تقویت تعاملات اجتماعی کمک کند.
دسترسی به متن کامل این یادداشت

 

***

بنیاد نخبگان استان قزوین در شبکه‌های اجتماعی:
بله: https://ble.ir/qazbmn
ایتا: https://eitaa.com/qazbmn

  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 174970
مدیر قزوین
خبرنگار

مدیر قزوین

تصاویر