در دیدار نخبگان با معاون اقتصادی استاندار مطرح شد
جامعه نخبگانی قزوین در معرض خطر است
یک عضو جامعهی نخبگانی استان قزوین گفت: از استعدادهای درخشان در استان استفاده کنید. اشتغال دانشآموختگان و دانشجویان نخبه فراهم نیست و آنها مجبور به خروج از استان یا مهاجرت از کشور میشوند.
به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان قزوین نشست صمیمانه نخبگان و استعدادهای برتر استان با دکتر علی رحمانی؛ معاون هماهنگکننده امور اقتصادی استاندار قزوین چهارشنبه بیست و پنجم مرداد ماه در سالن جهاد کشاورزی برگزار شد.
در این نشست جمع کثیری از دانشجویان، فارغالتحصیلان، نخبگان دانشگاهی، مدالآوران المپیاد و پژوهشگران برتر حضور داشته و به بیان دغدغهها و درخواستهای خود پرداختند.
در ابتدای این جلسه دکتر محمدحسن سعیدی مطلق به معرفی فعالیتهای هیئت اندیشهورز "قزوین در مسیر تحول دانشبنیان" پرداخت و اظهار کرد: اساس کار هیئت سلسله جلساتی برای حل چالشها و ارائه خروجی آن به دستگاههای اجرایی استان است.
وی عنوان کرد: تاکنون نشستهای تخصصی در زمینههایی همچون آب، باغستان سنتی قزوین و دانشبنیان سازی تولید انجام شده است.
سعیدی مطلق خاطرنشان کرد: جمعی از سرآمدان، مدیران استانی، دانشجویان رشتههای مختلف و نخبگان در این هیئت اندیشهورز حضور دارند.
وی خاطرنشان کرد: بررسی نظام مسائل حوزههای کشاورزی و محیط زیست، صنعت و معدن، آب و انرژی، فرهنگ و اجتماع و نیز بهداشت و سلامت از دیگر اقداماتی است که در دستور کار هیئت اندیشهورز "قزوین در مسیر تحول دانشبنیان" قرار گرفته تا با احصاء چالشها، راهکارهای علمی و نخبگانی آن را به دولت و دستگاههای اجرایی ارائه نماید.
دکتر بهزاد قیاسی؛ دکتری تخصصی مهندسی محیط زیست – منابع آب و عضو فعال بنیاد نخبگان استان قزوین گفت: اگرچه پتانسیل نخبگان در استان قزوین بسیار بالاست اما متاسفانه استان تمایلی برای حمایت از طرحها و بهرهبرداری از آنها در جهت حل مشکلات و مسائل خود ندارد.
وی عنوان کرد: ظاهراً هیچ حمایت مادی و معنوی در کار نیست. اشکالات قانونی برای هزینه کرد وجود دارد. این مطالبه جامعه نخبگانی است که استانداری ردیف بودجهای برای حمایت از طرحهای نخبگانی ارائه دهد. عدم وجود این شرایط سبب شده تا نخبگان استان تهران را مکانی مناسب برای حضور، فعالیت و ارائه خدمات علمی خود ببینند و انگیزهای برای بازگشت به استان نداشته باشند.
دکتر شیما کبیری؛ مسئول کمیته آب اداره آبفای استان قزوین گفت: این جلسات بدون تعارف است و امیدواریم که خروجی مناسبی داشته باشد. تسویهخانههای صنعتی استان را مورد توجه قرار دهید. خطر خروج پساب تصفیهخانههای صنعتی به زمینهای کشاورزی بسیار جدی است.
وی خاطرنشان کرد: پساب رها شده در دشت قزوین خاک و محیط زیست و مواد غذایی را آلوده کرده است. پساب را جدی بگیریم و مشکل ارتقاء تصفیهخانهها و بهینهسازی آنها را حل کنیم.
دکتر کبیری اظهار کرد: اگر مکانیزاسیون پیشرفته نباشد نباید امیدی به برداشت مناسب محصول داشته باشیم. کشت برنج در الموت سبب شده مواد سمی و کود وارد شاهرود شده و اکوسیستم را به خطر بیندازد؛ بهتر است آبزیپروری را جایگزین کشت برنج کنیم که آسیبی برای طبیعت نخواهد داشت.
دکتر معروفخانی، عضو هیئت علمی دانشگاه فنی و مهندسی بوئین زهرا عنوان کرد: ارتباط بین دستگاههای اجرایی، دانشگاهها و بنیاد نخبگان بسیار ضعیف است. باید رویکرد اعتماد به نخبگان در استان قزوین تقویت شود.
دکتر نیلوفر ناظری؛ عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین عنوان کرد: طرحهای علمی به تولید نمونه اولیه میرسد اما این تولیدات در صنایع رقم نمیخورد. باید تجهیزات ابتکار عمل در اختیار نخبگان قرار گیرد.
زهرا تهمتنی ترکمانی؛ دارنده مدال طلای المپیاد شیمی جهان عنوان کرد: از پتانسیل فرزندان این سرزمین برای ارتقا علمی کشور استفاده کنید.
دکتر کشاورز، عضو هیئت علمی دانشگاه علومپزشکی استان قزوین گفت: شرایط امروز جامعه ایجاب میکند که حمایت از نخبگان محسوس باشد. متاسفانه دانشجویان نخبه بودجه مناسب برای سپری کردن دورههایی که منجر به مهارتآموزی بیشتر و پیشرفت علمی آنها میشود را ندارند و در این زمینه مستلزم کمک مستقیم از سوی دولت هستند.
دکتر هادی رمضانی اعتدالی استاد راهبر طرح احمدی روشن عنوان کرد: طرحها آزمایشگاهی و تئوریک است. برای تجاریسازی آنها نیاز به حمایت داریم. اگر از هستهها و طرحهای پژوهشی حمایت شود برای برون رفت از مشکلات استان کارگشا و مفید خواهند بود.
وی عنوان کرد: از استعدادهای درخشان در استان استفاده کنید. اشتغال دانشآموختگان و دانشجویان نخبه فراهم نیست و آنها مجبور به خروج از استان یا مهاجرت از کشور میشوند.
زینب امیری؛ از برگزیدگان طرح احمدی روشن بنیاد نخبگان استان قزوین گفت: در انجام طرحهای پژوهشی دیتاها و اطلاعات اولیه دولتی با سختی در اختیار نخبگان قرار میگیرد و اگر اطلاعات دقیق و متقن وجود نداشته باشد نتیجه تحقیقات قابل استناد نخواهد بود. شایسته است با حمایت استانداری و ارائه دستورالعمل، ارگانها و نهادهای مختلف همکاری بیشتری با پروژههای نخبگانی داشته باشند.
دکتر بیژن نظری؛ رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه بینالمللی امامخمینی(ره) گفت: بخش عظیمی از انرژی ما در دانشگاه صرف نگهداشت دانشجویان در ایران میشود.
وی عنوان کرد: از بدو تولد برای نیروی انسانی و فرزندان این آب و خاک هزینه میکنیم اما در آستانهی بهرهبرداری علمی، آنها را از دست میدهیم جامعه نخبگانی ما در معرض خطر است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه تصریح کرد: باید با مشوقهای جدی (کار و توجه به تخصص) نیروی انسانی را برای کشور حفظ کنیم. مهاجرت خاموش نخبگان امری است که نباید از آن غافل شد؛ بسیاری از دانشجویان، فارغالتحصیلان و اساتید خود را از کارهای علمی کشور کنار کشیده و تاثیری در پیشرفت علمی و صنعتی کشور ندارند که این هم معضل بزرگی است و در حال حاضر با آن روبرو هستیم.
عطیهسادات خوانساری از پژوهشگران استان عنوان کرد: عملیاتی شدن پژوهشها نیازمند سیاستگذاری دولت برای اجرایی شدن آنهاست باید به پیوست آن که تامین مالی و اختصاص مکان مناسب جهت فعالیت نیز اندیشیده شود.
مهدی کلانکی؛ پژوهشگر پسا دکترا عنوان کرد: من اگر دلایل خانوادگی وجود نداشت هرگز در قزوین نمیماندم و ساکن نمیشدم چرا که در طول فعالیتی علمی و تحقیقاتی خود بازخورد مثبتی از سوی مسئولین استان دریافت نکردم.
مسعود رحیمینژاد در رابطه با موضوع ارتباط با صنعت عنوان کرد: ارتباط دانشگاه و صنعت در حد یک شعار باقی مانده است چرا که پروژههایی که دانشجویان انجام میدهند هم راستا با مشکلات موجود در صنایع نیست و صنایع دانشگاه را امین بیان معضلات خود نمیداندو در کارهای تحقیقاتی با دانشجویان و نیروهای پژوهشی همکاری ندارند.
دکتر رجبعلی ابراهیمی؛ عضو هیئت علمی گروه شیمی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین گفت: اگر حمایتهای مادی و معنوی بنیاد نخبگان نبود بسیاری از طرحها بر زمین میماند. در انجام پروژهی "الموت تور" به نحوهی عملکرد اداره کل میراث فرهنگی بسیار منتقدم که نه تنها راه را برای ما هموار نکردند بلکه با ایجاد دستانداز کرده و پیشرفت امور را به تاخیر انداختند.
وی افزود: با توجه به انتقاداتی که به عملکرد دولت دارم اما از درگاه ملی مجوزها و نحوه عملکرد آن در تسریع امور متقاضیان مجوز بسیار راضیام.
رامتین قاسمپور؛ دانشآموز پایه یازدهم سمپاد عنوان کرد: دانشآموزان زیادی تفکر و ایده پژوهشی دارند اما متاسفانه دانشآموزان را با مهندسینی که در درجه بالای علمی قرار دارند مقایسه میکنند و از ایدههای دانشآموزی حمایت نمیشود.
وی افزود: این در حالی است که دانشآموزان با تفکر خلاق خود توانایی حل مشکلات بزرگ صنایع را دارند که اگر حمایت و تشویق شوند قطعاً به کمک جامعه خواهند شتافت.
کیارش بهبودی؛ دارنده مدال نقره المپیاد جهانی زیستشناسی عنوان کرد: ۹ سال در قزوین تحصیل کردم به مسیر المپیاد افتادم، اما متاسفانه در مدرسه با شروط و تعهدنامههای سنگین مواجه شدم که ترجیح دادم ادامه فعالیت را در استان تهران داشته باشم.
وی افزود: نقطه ضعف استان قزوین عدم اعتماد و حمایت از نخبگان و دانشآموزان است. تحریمها به حد کافی آزاردهنده هستند پس بهتر است ما خودمان را با تحریمهای سلیقهای آزار ندهیم.
مهندس امیررضا درگی؛ دبیر هیئت اندیشه ورز معماری و شهرسازی استان قزوین گفت: فلسفه شکلگیری هیئتهای اندیشهورز مشارکت نخبگان برای حل چالشهای روز است که دستگاهها از حل آن ناتوان ماندهاند.
وی عنوان کرد: متاسفانه شهرداری با خودمختاری و فارغ از فضای مشورتی و گفتمانی و تلاش در حوزه معماری؛ کوچکترین همکاری با گروههای پژوهشی و نخبگانی ندارند.
مهندس درگی خاطرنشان کرد: حق شهروندان است که از محیطی با کیفیت برخوردار شود. طرحها به خاطر عدم پایبندی شهرداری به تعهدات بر زمین مانده است و همواره طرحهای نخبگانی با چالشهای اقتصادی روبرو هستند.
دکتر کریم تفضلی، عنوان کرد: خطر بسیار نزدیک است. در آینده نه چندان دور از زیست حداقلی در مناطق مختلف ایران محروم خواهیم شد. به مسائل مربوط به خاک، آب و هوا، ترافیک و حمل و نقل شهری توجه کنیم که همچون غدهای سرطانی در حال ریشه دوانده است. باید به این مسائل نگاه ویژه داشته باشیم تا بحرانهای آتی را بهتر پشت سر بگذاریم.
سیده زهرا مرتضوی؛ مدیر ارتباط با صنعت دانشگاه بینالمللی امامخمینی(ره) گفت: دغدغه اشتغال جامعه نخبگانی مسئله کوچکی نیست. به افراد لیبل نخبگانی میزنیم پس چرا حمایت نمیکنیم. باید برای قشر فرهیخته برنامه داشته باشیم.
وی افزود: فرهنگسازی کنیم که چالشهای جامعه توسط جامعه نخبگانی حل شود. متاسفانه امروز صنعت اصلاً به سمت مرز دانش نمیرود و دغدغهای در این زمینه ندارد.
دکتر مرتضوی خاطرنشان کرد: ۱۲ سال از وجود پروژه ملی چشمه نور ایران در استان قزوین میگذرد اما چرا استان مطالبهای در این خصوص ندارد. این پروژه میتواند با جمعکردن جامعه نخبگانی به دور هم، استان قزوین را متحول کند.
وی تصریح کرد: تحول اقتصادی استان در گرو بسترسازی و فکر کردن به پروژههای بزرگ است. متاسفانه پروژههای بزرگ به دست افرادی میافتد که چندان کارشناس و متخصص نیستند و ایدههای اساتید دانشگاهی را هم زیر سوال میبرند.
انتهای پیام
نظر دهید