دیدار با سرآمد علمی- فرهنگی استان «دکتر سید محمد حکاک»
رئیس بنیاد نخبگان استان به مناسبت مبعث رسول مکرم اسلام(ص)، با دکتر سید محمد حکاک در محل بنیاد استان دیدار و گفتگو نموده و از زحمات شایسته ایشان تجلیل به عمل آوردند.
به مناسبت مبعث رسول مکرم اسلام(ص) در روز دوشنبه 18 اسفند ماه 1399، رئیس بنیاد نخبگان استان با دکتر سید محمد حکاک در محل بنیاد استان دیدار و گفتگو نموده و از زحمات شایسته ایشان تجلیل به عمل آوردند.
دکتر سید محمد حکاک فرزند سید عباس در سال ۱۳۳۶ در قزوین متولد شد و تحصیلات ابتدایی را در دبستان ششم بهمن و دوره متوسطه را در دبیرستانهای رهنما و امیر کبیر به پایان برد و در سال ۱۳۵۴ دیپلم ریاضی گرفت. در همان سال از میان رشتههای متعدد مهندسی که در دانشگاههای مختلف کشور در آنها پذیرفته شده بود، رشته مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی شریف را برای ادامه تحصیل انتخاب کرد. به علت علاقه شدیدی که به فلسفه پیدا کرد ادامه تحصیل خود را در دورههای کارشناسی ارشد و دکتری به این رشته اختصاص داد و پس از فراگیری فلسفه غربی و کلام و فلسفه اسلامی از محضر استادان دانشگاه تهران در بهمن ۱۳۷۵ از آن دانشگاه دانشنامه دکتری گرفت و اکنون دانشیار گروه فلسفه دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) است.
دکتر حکاک در مسیر جستجوی حقایق دینی و فلسفی، خود را بیش از هر کس مدیون استاد شهید مطهری، علامه طباطبائی و آثار آنان میداند. او متعقد است که اگر حظی از حیات فکری و معنوی برده و در جامعه اثری بر وجود وی مترتب بوده باشد، همه مرهون عنایات الهی و توفیق خداوند در بهرهمندی از آثار عالمانی چون مطهری و طباطبائی بوده است.
آثار دکتر حکاک هفت کتاب و حدود ۵۰ مقاله است. از جمله کتابهای او منطق، معیار تفکر و فلسفه تجربی انگلستان است. همچنین علاقه به ادبیات فارسی و مطالعه آثار بزرگانی همچون سعدی و حافظ و مولوی و فردوسی تاکنون یک مشغله دائمی وی بوده و از ایشان اشعار متعددی نیز در نشریات استانی و کشوری و ضمن بعضی کتابها و مجموعهها به طبع رسیده است.
در طی این دیدار، دکتر حکاک دغدغههای علمی و فرهنگی خویش را بیان نموده و میگوید: «تشکیل کارگروههای تخصصی و ایجاد زمینههای لازم برای ارتباط نزدیکتر اجتماعات نخبگانی با مسائل و موضوعات تخصصی در استان و بهرهگیری از دیدگاههای نخبگان برای حل مشکلات استان امری ضروری است. بنابراین با توجه به ظرفیتها و پتانسیلهای فرهنگی استان، ایجاد کارگروه فرهنگ و حمایت از هستههای نخبگانی در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری باید در دستور کار بنیاد قرار گیرد.»
در پایان، دکتر حکاک در رابطه با تولید محتوای فرهنگی و تهیه پادکستهای صوتی نیز پیشنهاداتی را ارائه دادند و به فراهمسازی زمینه برای مستعدان جهت تکثیر هنر و فرهنگ تاکید نمودند.
دکتر رجبپور در طی این دیدار صمیمانه از تلاشهای دکتر حکاک در عرصه فلسفه و فرهنگ تجلیل کرد و افزود: تقدیر از سرآمدان و پیشکسوتان عرصه علم و فرهنگ یک وظیفه است که باعث رویکرد مثبت و تشویق جوانان علاقمند به مقوله علم و فرهنگ میشود و بایستی با معرفی و احیای ظرفیتهای علمی- فرهنگی عظیم استان قزوین سبب ارتقای شرایط استان شویم.