در پنل تخصصی تبیین سیاستهای جدید بنیاد ملی نخبگان مطرح شد؛
رشد نخبگانی باید جامع و همه جانبه باشد
رشد یک انسان نخبه باید جامع و همه جانبه باشد تا بتواند اثرگذاری موثری در جامعه داشته باشد و با رشد مهارتی از تک بعدی بودن خارج شده و در کار گروهی و حل مسئله پیشرفت کند.

مهندس رسول محمدقلی؛ دستیار ویژه رئیس بنیاد ملی نخبگان در مراسم یلدای نخبگانی؛ نشست صمیمانه نخبگان و آیندهسازان استان قزوین که ۳۰ آذرماه در محل سالن جلسات شهید بهشتی برگزار شد به تبیین سیاستهای جدید بنیاد ملی نخبگان پرداخت.
وی اظهار کرد: از جمله این سیاست ها میتوان به طرح شهاب (شناسایی مستعدان دانشآموزی) اشاره کرد؛ که دانشآموزان پایههای چهارم، پنجم و ششم ابتدایی در هشت حوزهی استعدادی هوش بین فردی، هوش درون فردی، جنبشی_حرکتی، موسیقایی، کلامی، فضایی، طبیعتگرا و ریاضی شناسایی میشوند.
دستیار ویژه رئیس بنیاد ملی نخبگان گفت: از سال ۱۳۹۳ شناسایی ۱۰ درصد برتر مستعدان دانش آموزی در دوره دوم ابتدایی آغاز شده است و در حال حاضر از ۷ میلیون دانشآموز متوسطه اول و دوم ۷۰۰ هزار نفر دانشآموز مستعد هستند.
مهندس محمدقلی عنوان کرد: متاسفانه علیرغم شناساییهای صورتگرفته از سال ۹۳ تاکنون هدایتی برای مستعدان شناسایی شده صورت نگرفته است و دانشآموزان بدون هدایت شغلی و تحصیلی وارد دانشگاه شده و در آیندهی نزدیک با خیل عظیم بیکاران مواجه خواهیم بود.
وی اظهار کرد: شناسایی آیندهسازان برتر با هدف تقسیمبندی آنان در گروههای متنوع تخصصی علمی، مهارتی، مدیریتی، هنری و ادبی صورت گرفته است.
دستیار ویژه رئیس بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: معرفی اساتید سرآمد، آزمونهای معتبر علمی، رویدادهای معتبر علمی، فعالیتهای نخبگانی، معرفی دانشگاهها و مسابقات تخصصی از جمله اقداماتی است که میتوان در جهت رشد استعداد و توانایی این برگزیدگان انجام داد.
وی خطاب به نخبگان حاضر در این مراسم تصریح کرد: علاوه بر پرداختن به تحصیل و انجام کارهای پژوهشی و تحقیقاتی خود، نخبهیاب بنیاد نخبگان باشید و استعدادها را در عرصه دانشآموزی و دانشجویی شناسایی کرده و به مسیر رشد و شکوفایی رهنمون کنید.
دستیار ویژه رئیس بنیاد ملی نخبگان گفت: برنامه این است که یک استعداد به یک نخبه تبدیل شود، ظرفیت بالقوه به یک اثرگذاری مفید برسد. با شناسایی استعداد، مسیر نخبگی را طراحی کنیم و او را به یک انسان اثرگذار بارز تبدیل کنیم.
وی همچنین خاطرنشان کرد: رشد یک انسان نخبه باید جامع و همه جانبه باشد تا بتواند اثرگذاری موثری در جامعه داشته باشد و با رشد مهارتی از تک بعدی بودن خارج شده و در کار گروهی و حل مسئله پیشرفت کند.
مهندس محمدقلی هشدار داد: یک نخبه باید دانشبنیان و کارآفرین شود. متاسفانه در حال حاضر نخبه مهندسی در مرحلهی اجرا از تکنسین دیپلمهی فنی ضعیفتر عمل میکند و قدرت مدیریت و راهبری هم ندارد.
در ادامه مهندس امینی؛ مدیرکل دفتر طرح و برنامه بنیاد ملی نخبگان نیز در جهت تبیین سیاستهای جدید بنیاد ملی نخبگان با اشاره به موضوع اشتغال نخبگان گفت: چندین برنامه جذب برای اشغال نخبگان وجود دارد که از جمله آنها میتوان به جذب در دستگاههای دولتی، خوداشتغالی و جذب در بخش خصوصی اشاره کرد.
وی افزود: جذب بهعنوان هیات علمی دانشگاهها مناسب همه افراد و استعدادها نیست. در حال حاضر ۷۰۰ شرکت درخواست جذب نخبگانی دارند و لازم به ذکر است که مجموعههای خصوصی بیشتر از مجموعه های دولتی قدر نیروی نخبه را میدانند و نیروهای متخصص و مبتکر در بهترین مکان با بهترین بهرهوری به کارگیری میشوند.
مدیرکل دفتر طرح و برنامه بنیاد ملی نخبگان خاطرنشان کرد: کار در دستگاه دولتی نیازمند تابآوری نخبگان است. در موضوع اشتغال نخبگانی و حمایت تسهیلاتی نکته مهم جذب شدن در نقطهای اثرگذار است.
وی در ادامه در رابطه با بکارگیری ایدههای نخبگانی در امور جاری کشور اظهار کرد: با تشکیل هیاتهای اندیشهورز نخبگانی در هر استان، موضوع مشاوره نخبگانی به مسئولین رواج یافته و با بازدید از رونق ایجاد شده در امر تولید، صنعت و کشاورزی انگیزه ادامه تلاش در بین مسئولین و جامعه نخبگانی رو به افزایش است.
مهندس امینی عنوان کرد: در حال حاضر ۱۴۰ مسئله در دولت سیزدهم عنوان شده که نیازمند راهکارهای نخبگانی است. شایسته است نخبگان از مجموعههای تولیدی آسیبپذیر یا چالشزا بازدید کرده و در سطح خود راهکارهایی را برای رونق تولید به این واحدهای استانی ارائه دهند.
انتهای پیام
نظر دهید