قنوات استان یزد، مقصد سفر راهیان پیشرفت
آشنایی با تاریخچه غنی کشور در زمینه منابع آب؛ هدف سفر اعضای هسته نخبگانی آب، محیط زیست و کشاورزی به استان یزد بود.
به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان قزوین، دکتر بهزاد قیاسی؛ رئیس هسته نخبگانی آب، محیط زیست و کشاورزی بازدید سه روزه متخصصان این گروه از سازههای آبی استان یزد را با مخاطبین این پایگاه اطلاعرسانی به اشتراک گذاشت.
شناساندن توانمندیها و پیشینه غنی کشور در زمینه منابع آب و سازههای مرتبط آن امری ضروری در راستای ایجاد انگیزه و امید صادق و متکی به واقعیت های عینی و همچنین ارتقای آگاهی و حس دلبستگی به میهن و تقویت روحیه خودباوری است.
استان یزد که مرکز بینالمللی قنات و سازههای تاریخی (وابسته به یونسکو) در آن قرار دارد، در سالهای اخیر اقدام به توسعه طرحهای گردشگری آبی به منظور شناساندن تاریخچه غنی کشور در زمینه منابع آب نموده و از اینرو در کشور پیشتاز است.
لذا بازدید از طرحها، سازهها و امکانات منابع آبی این استان جهت معرفی الگوهای برجسته، الهامبخش و موفق در این زمینه کمک شایانی به حرکت در راستای پیشرفت و توسعه کشور نموده و باعث معرفی فرصتها و امکان انجام فعالیتهای موثر در کشور میشود.
بازدید علمی- پژوهشی از استان یزد از ۱۶ تا ۲۹ اردیبهشتماه طی سه روز اجرایی شد که اعضای گروه در روز اول در مرکز قنات حاضر شده و در ابتدای جلسه به وسیله چند کلیپ پویانمایی از فناوری احداث قنات و بروشورهای اهدایی با مقوله احداث قنات و مسیر گردشگری استان یزد آشنا شدند.
در ادامه اهمیت آبهای زیرزمینی و نقش آنها از گذشته تا به امروز مطرح شد و در موضوعاتی همچون ماهیت کار مقنیها، تاریخ استان یزد و آیین مردمان یزد در وقف آب، مشکلات احیای قنات و تعریف مسیر گردشگری آب یزد بحث و تبادل نظر صورت گرفت. در سفر به استان یزد مقرر شد برنامه جامعی با همکاری مرکز بینالمللی قنات و آب منطقهای این استان برای استان قزوین تعریف شود.
اعضای گروه از موزه آب (به عنوان یکی از هفت منزل زندگی مسیر گردشگری آب)، میدان امیرچخماق، آتشکده زرتشتیان، باغ دولت آباد و محله فهادان واقع در شهر یزد بازدید کرده و از ظرفیت های سازههای آبی و تاریخی این مکان ها مطلع شدند.
همچنین اعضا در کارگاه قنات واقع در سالن کنفرانس موزه وزیری شرکت کردند کرده و با قناتهای استان یزد و استانهای همجوار، قنات زارچ؛ بهعنوان طولانیترین قنات موجود، قنات وزوان واقع در استان اصفهان آشنا شدند.
در ادامه بازدید از مسجد جامع یزد و باغشهر تفت صورت گرفت. همچنین نیز اعضای گروه به همراه مدیر قنات زارچ تا پاسی از شب به بازدید مسیر این قنات پرداخته و از پایابها و داخل قنات بازدید کرده و از نزدیک با تلاش مقنیها و سازوکار قنات آشنا شدند.
در روز آخر نیز بازدید میدانی به همراه مدیران قنات کشور از قنات مهریز و قنات حسنآباد صورت گرفت و در انتها نیز از باغ پهلوانپور بازدید به عمل آمد.
لیست شرکت کننده در این بازدید به شرح زیر است:
دکتر بهزاد قیاسی؛ دکتری تخصصی مهندسی محیط زیست – منابع آب (استاد راهبر و برنامه بازدید)
دکتر شیما کبیری؛ دکتری تخصصی منابع آب و مدیر گنجینه آب قزوین، رئیس کمیته آبیاری و زهکشی قزوین و مدیر گروه آبهای سطحی شرکت آب منطقهای قزوین
دکتر محمدحسن سعیدی مطلق؛ دکتری تخصصی شهرسازی و معماری
انتهای پیام
نظر دهید