مراسم تجلیل از پروفسور اسدالله میرکریمی در قزوین برگزار شد
مراسم تجلیل از پروفسور اسدالله میرکریمی به همت بنیاد نخبگان استان قزوین، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه بینالملل امامخمینی(ره) و مجمع فرهیختگان و حامیان استعدادها و نوآوران استان قزوین برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان قزوین مراسم تجلیل از پروفسور اسدالله میرکریمی امروز دوشنبه هشتم خردادماه در دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) برگزار شد.
این مراسم که به همت بنیاد نخبگان استان قزوین، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه بینالملل امام خمینی(ره) و مجمع فرهیختگان و حامیان استعدادها و نوآوران استان قزوین برگزار شد میزبان جمعی از اساتید و دانشجویان و فرهیختگان فعال در رشته کشاورزی بود و این مراسم بهانهای شد تا این پروفسور هم استانی را بیشتر بشناسیم.
از بیانات پروفسور میرکریمی در این مراسم دریافتیم که ایشان در سال ۱۳۱۸ در شهر قزوین متولد شد. دوران ابتدایی و متوسطه را در قزوین سپری کرد. بعد از اخذ دیپلم برای ادامه تحصیل در رشته کشاورزی به تهران رفته و کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را در رشته گیاه پزشکی در دانشگاه تهران گذراند و چند سالی در ایران به خدمت و تدریس در دانشگاهها پرداخت.
استاد میرکریمی به علت تواناییها و قابلیتهایش با دریافت بورس تحصیلی راهی کشور فرانسه شد. در سال ۱۳۴۸ برای تحصیل در مقطع دکترا به کشور فرانسه اعزام شد و بعد از ۵ سال مدرک دکترای خود را در رشته حشره شناسی گرفت.
رسالهی وی در آن دوران در زمینه مبارزه بیولوژیکی با آفات کشاورزی بود که یک مطلب نوین در آن زمان به حساب میشد. سپس به مدت سه سال به کشورهای کانادا و آمریکا رفت و عناوین فوق دکترا و پروفسوری را در این مدت کسب کرد.
این استاد گرانقدر در مدتی که در کشورهای آمریکا، کانادا و فرانسه مشغول تحصیل و پژوهش بود، از سوی آن کشورها پیشنهاد کار و اقامت دائم داشت ولی ترجیح داد با تجربههای کسب شده به کشور خودش بازگردد.
پروفسور اسدالله میرکریمی بعد از بازگشت به ایران مشغول پژوهش و تحقیق و تالیف کتاب و تربیت دانشجو در رشته تحصیلی خود گشت و در سال ۱۳۸۶ در دانشگاه تهران بازنشسته شد. اما از آن تاریخ به بعد همچنان مشغول تحقیقات و مطالعه بوده و در کنفرانسهای داخلی و خارجی زیادی شرکت کرده و دست آوردهای خود را عرضه داشته است.
او در کنار فعالیتهای علمی خود با ذوق و خلاقیتی ستودنی در عرصههای هنری هم به مهارتهای قابل تحسین دست پیدا کرده است. قابل ذکر است که وی در علم حشرهشناسی در نقاشی و طراحی صاحب سبک در جهان است.
نکته قابل تامل اینجاست که این شخصیت برجسته در پیشرفت زمینههای هنری خود از هیچ مربی استفاده نکرده و حتی در زمینهی موسیقی با هنرمندان مشهور هم همکاری داشته است. زمانی که از موسیقی صحبت میکند عشق و لطافت از کلامش احساس میشود. او هنر را با زندگی علمی خود درآمیخته است.
شاید یکی از حیرتانگیزترین تحقیقات این نابغه علمی در مورد پروانهها باشد؛ اسراری که باور آن کمی سخت به نظر میرسد. پروفسور معتقد است پروانهها زیباترین حشرات کره زمین به حساب میآیند و سمبل عشق معرفی شدهاند. ما در جهان تعداد ۵۰۰ هزار گونه پروانه داریم که ۱۵۰ هزار نوع آن در ایران زیست میکنند.
البته کارشناسان این امر، تعداد یکمیلیون گونه از آن را در دنیا حدس میزنند. شایان ذکر است که پروفسور میرکریمی با الهام از زندگی پروانهها شعری سروده است که تلفیق هنر و علم است؛ این سروده او در سازمان یونسکو به عنوان شعر برتر جهان شناخته شده و به زبانهای انگلیسی و فرانسوی ترجمه شده است.
وی هدف خود را از سرودن این شعر، رساندن پیامی به مردم دنیا ذکر میکند که به ظاهر چیزی اعتماد نکنند. در مدت ده سال مجموعه اشعاری را با نام مهرگان سرود که شامل مطالب علمی از جمله کشاورزی، محیط زیست و ویژگیهای حشرات است. این اشعار در دو قالب طنز و جدی به اهمیت محیط زیست هشدار میدهد و هم اکنون این مجموعه اشعار به بازار نشر عرضه شده است.
انتهای پیام
نظر دهید