بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1403/06/20 - 20:50
  • - تعداد بازدید: 94
  • - تعداد بازدیدکننده: 92
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

مهم‌ترین گام پیشرفت، فهم عمیق مسائل است

مدیر اندیشکده حکمرانی و قانون‌گذاری استان قزوین گفت: اولین و اصلی‌ترین گام در مسیر پیشرفت؛ ایجاد فهم دقیق، عمیق، علمی و مشترک از مسائل واقعی جامعه است و هر قدر زمان بیشتری را برای فهم درست و دقیق مسئله صرف نماییم می‌توانیم امید بیشتری برای یافتن راه حل درست برای آن مسئله داشته باشیم.

به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان قزوین؛ سمینار تخصصی الگوی مشارکت مردمی در بخش‌های آب، کشاورزی و محیط‌زیست روز سه‌شنبه ۲۰ شهریور ماه از ساعت ۸ الی ۱۸ توسط اندیشکده حکمرانی و قانون‌گذاری استان قزوین با مشارکت بنیاد نخبگان استان قزوین و با میزبانی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) برگزار شد.

دکتر نوشین بیگدلی در این سمینار اظهار کرد: در عصر حاضر که ایران اسلامی ما دچار انواع گوناگونی از چالش‌ها و معضلات فرهنگی، سیاسی و اجتماعی است و مشکلات اقتصادی و تحریم‌های بین‌المللی بر جنبه‌های مختلف جامعه سایه افکنده است، اصلی‌ترین و موثرترین راه کمک به جامعه را می‌توان در استفاده از اندیشه سیستماتیک در قالب بهره‌گیری از خرد جمعی و تفکر تیمی برای چاره‌اندیشی در مورد مشکلات مبتلا به جامعه یافت.

وی افزود: بدون شک نخبگان، اندیشمندان و متفکران آزاد می‌توانند نقش مؤثری در نهادینه کردن این نوع از هم‌اندیشی و رواج گفتمان اندیشه‌محور ایفا کنند. 

این مسئول گفت: آنچه مهم است ایجاد محافلی برای اندیشیدن است که در آن به گفتگو در عین تضارب آرا بپردازیم و یاد بگیریم منافع ملی را بر تعارض منافع ترجیح دهیم.

مدیر اندیشکده حکمرانی و قانون‌گذاری استان قزوین ابراز کرد: شایسته است بی‌طرفانه مسائل را روی میز بگذاریم و از زاویه‌های گوناگون به آن بنگریم. ظرفیت‌های کوچک جمعی را کنار هم بگذاریم و از آن ظرفیت بزرگی برای ایجاد فرهنگ عمومی و بهبود امور فرهنگی و اجتماعی خود بسازیم و قانونگذاران و سیاستمداران را نسبت به مطالبات اجتماعی و پیامدهای تصمیم‌گیریشان آگاه سازیم و یا در حالت ایده‌آل بتوانیم برخی از تصمیم‌گیری‌ها یا رویه‌های حکمرانی را بهبود بخشیم.

دکتر بیگدلی عنوان کرد: اولین و اصلی‌ترین گام در این فرآیند مسئولانه، ایجاد فهم دقیق، عمیق، علمی و مشترک از مسائل واقعی جامعه است و هر قدر زمان بیشتری را برای فهم درست و دقیق مسئله صرف نماییم، سرمایه و پشتوانه بیشتری را برای حل مسئله ایجاد می‌نماییم و می‌توانیم امید بیشتری برای یافتن راه حل درست برای آن مسئله داشته باشیم.

وی یادآور شد: پیامدهای چنین هم‌افزایی را می‌توان در چند مرحله مشاهده نمود، اولین پیامد آن ایجاد آگاهی چند جانبه در جامعه نخبگانی است که شاید بسیاری از آنان در حال یا آینده تصمیم‌گیرانی باشند که بتوانند مسائل را به سمت صحیح سوق دهند. لذا فهم صحیح از مسائل می‌تواند در تصمیم‌گیری‌ها راه‌گشا باشد.

مدیر اندیشکده حکمرانی و قانون‌گذاری استان قزوین ادامه داد: اجماع نخبگانی در مرحله بعدی می‌تواند به گفتمان‌سازی عمومی منجر شود و این گفتمان‌سازی نیز به نوبه خود مطالبه عمومی و بسیج توده‌ها را رقم می‌زند. این یک هدف ایده‌آل برای استفاده از ظرفیت‌های عمومی برای حل مسائل کشور است.

دکتر بیگدلی در پایان گفت: یکی از مهم‌ترین زمینه‌های فعالیت ما که همه اعضا بر آن اتفاق نظر داشتند مباحث مربوط به احیای دشت قزوین بود که نشست‌های مختلفی از جمله نشست تخصصی وضعیت فرونشست بود. امیدوارم نتیجه این نشست‌ها راهکارهای موثری برای پی‌ریزی یک فرآیند اثربخش و درازمدت برای جلب مشارکت مردمی برای حل مسائل احصا شده در این حوزه باشد و ما بتوانیم زمینه را برای برداشتن گام‌های موثر در این زمینه فراهم کنیم.

انتهای پیام/

  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 173058
کلمات کلیدی
مدیر قزوین
خبرنگار

مدیر قزوین