هیئت اندیشهورز معماری و مدیریت شهری بنیاد نخبگان استان قزوین به مناسبت هفته زمین پاک برگزار کرد:
نشست تخصصی حمل و نقل پاک
هیئت اندیشهورز معماری و مدیریت شهری بنیاد نخبگان استان قزوین به شاخصهای زیست محیطی و تعامل فراگیر با انجمنهای مردم نهاد پایبند است.
به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان قزوین؛ دومین نشست از سلسله نشستهای تخصصی دیپلماسی شهری با عنوان “حمل و نقل پاک” به مناسبت گرامیداشت هفته زمین پاک برگزار شد.
این نشست چهار اردیبهشتماه با میزبانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان قزوین و نیز مشارکت انجمنهای علمی برتر و مردم نهاد استان صورت گرفت.
در ابتدای جلسه مهندس رستمی؛ رئیس حوزه آموزش و پژوهش ادارهکل حفاظت محیط زیست استان قزوین ضمن گرامیداشت هفته زمین پاک عنوان کرد: تعامل و همکاری با هیئت اندیشهورز معماری و مدیریت شهری از جمله سیاستهای راهبردی سازمان حفاظت محیط زیست در راستای ارتباط با جامعه نخبگانی است.
در ادامه نشست، مهندس امیررضا درگی دبیر هیئت اندیشهورز معماری و مدیریت شهری بنیاد نخبگان استان قزوین، با اعلام آغاز پنل تخصصی، ضمن تبریک هفته زمین پاک، با بیان اهداف و حوزههای فعالیتی هیئت اندیشهورز مذکور پرداخت.
وی یکی از رویکردهای اساسی هیات اندیشهورز را التزام به شاخصهای محیط زیستی و تعامل و ارتباط موثر با دستگاههای اجرایی و انجمنهای مردم نهاد برشمرد و ادامه داد: بر همین اساس در راستای حل معضل ترافیک شهر قزوین در مشارکت با فراجا، از جمله رویکردهای این هیئت اندیشهورز توجه به ساختارهای شهر انسانی و مولفههای شهر پایدار مبتنی بر توسعه حمل و نقل عمومی نظیر دوچرخه، نظام پیاده راهها و افزایش مفصلهای دیداری و ارتباطی فضاهای شهری است.
در ادامه نشست، مهندس سید مهدی خطیبی استاد و پیشکسوت حوزه معماری و شهرسازی ایران و عضو هیئت موسس انجمن دوستداران دوچرخه ؛ یک دهه فعالیت این انجمن با عنوان سهشنبههای بدون خودرو در شهر قزوین را تشریح کرد.
وی گفت: این برنامه هفتگی با هدف ارتقاء سلامت عمومی، کاهش ترافیک شهری و اشاعه فرهنگ استفاده از حمل و نقل پاک و حفظ و حراست از محیط زیست شهری برگزار میشود که همواره با مشارکت گسترده شهروندان قزوینی روبرو شدهاست.
وی خاطرنشان کرد: توجه به مولفههای اقتصادی، یکی از ثمرات استفاده از دوچرخه بهعنوان یک سیستم حمل و نقل شهری سبز است که در پی آن صرفهجویی کلان در هزینه مصرف سوخت برای حاکمیت دولتی و نیز صرفه اقتصادی در سبد اقتصاد خانوار قابل بررسی و استدلال است.
از دیگر مزایای استفاده از دوچرخه میتوان به کاهش بودجههای دارو و درمان در جهت مقابله با مشکلات ناشی از آلودگی هوا، عوارض ناشی از کم تحرکی خانوادهها، پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی، مدیریت هزینههای مربوط به تعمیر و نیز نگهداری سیستمهای حمل و نقل موتوری اشاره کرد.
وی با اشاره به پیشینه تاریخی شهر قزوین به عنوان یک باغشهر و لزوم توجه به حفظ و نگهداری این میراث ارزشمند زیست محیطی، وضعیت ترافیکی موجود در هستههای مرکزی شهر قزوین را بحرانی توصیف کرد و تدوین راهحلهای پایدار برای این مهم را امری ضروری دانست.
مهندس خطیبی افزایش نشاط و شادابی در جامعه را از دیگر نکات مثبت برای توجه به سیستم حمل و نقل مبتنی بر دوچرخه دانست و بر لزوم آموزش همگانی و فرهنگسازی در این حوزه با مشارکت و حمایت بنیاد نخبگان استان قزوین و دستگاههای اجرایی مربوطه تاکید کرد.
در بخش دیگر این ارائه تخصصی، استاد حمیدرضا ساروخانی، پیشکسوت تیم ملی دوچرخهسواری ایران و عضو هیئت موسس انجمن دوستداران دوچرخه، گسترش فرهنگ دوچرخهسواری در جامعه را در راستای کاهش معضلات ترافیکی مشروط به آموزش همگانی صحیح در راستای شناخت دقیق مشخصات فیزیکی و اصول ایمنی استفاده از دوچرخه دانست.
استاد ساروخانی خاطرنشان کرد: رویداد سهشنبههای بدون خودرو با اشتراک گذاری تجربیات و آموزشهای حرفهای و بینالمللی در حوزه دوچرخه شهری و کوهستان بهصورت مدون و با حمایت و مشارکت هیئت اندیشهورز معماری و مدیریت شهری بنیاد نخبگان استان قزوین و سایر دستگاههای اجرایی متولی در استان پیگیری و برگزار میشود.
لازم به ذکر است که در این نشست تخصصی دستگاههای اجرایی استان همچون دفتر مدیریت شهری و شوراهای استانداری قزوین، دفتر تحقیقات کاربردی فراجا، جامعه مهندسان شهر قزوین، کمیته منطقهای آبیاری و زهکشی، کانون تسهیلگران آموزش و پژوهش محیط زیست حضور داشتند.
انتهای پیام