نشست مجازی معرفی رویدادهای رقابتی مسألهمحور (طرح شهید بابایی) برگزار شد
نشست مجازی با موضوع معرفی رویدادهای رقابتی مسألهمحور (طرح شهید بابایی) در روز دوشنبه ۳۰ فروردینماه 1400 برگزار شد.
سخنران این رویداد مجازی جناب آقای دکتر محمدمهدی ذوالفقارزاده مشاور محترم برنامهریزی و نظارت معاونت آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان و عضو هیأت علمی دانشکده مدیریت دانشگاه تهران بودند.
در ابتدای این نشست، دکتر علی رجبپور رئیس بنیاد نخبگان استان به معرفی طرحها و تسهیلات بنیاد پرداخت و افزود: بنیاد ملی نخبگان در راستای بهرهمندی از ظرفیتهای واقعی دانشآموزان و جوامع دانشگاهی، فضای جدیدی را در تسهیلات و حمایتها ایجاد نموده است. همچنین، طرح شهید احمدی روشن و طرح شهید بابایی باید در راستای توانمندسازی و استفاده از ظرفیتهای استان با جدیت بیشتری دنبال گردد تا دانشجویان به شناخت بهتر و سپس حل مسائل بپردازند و فرهنگ دغدغهمندی نسبت به مسائل فناورانه کشور در آنان تقویت شود.
در ادامه دکتر ذوالفقارزاده با اشاره به ایجاد بستری برای حل مسائل صنعتی به کمک نوآوران دانشگاهی در قالب رویدادهای مسالهمحور، تصریح کرد: طرح شهید بابایی، در راستای تحول رویکرد و نگاه بنیاد ملی نخبگان از جایزهمحوری به مسالهمحوری و دغدغهمند کردن دانشگاهیان، نسبت به مسائل مهم جامعه و صنعت ایجاد شده که با ترغیب دانشگاهها و دانشجویان، طرحهای تحقیقاتی خوبی به سرانجام خواهد رسید و نیاز شرکتهای دانشبنیان نیز پاسخ گفته میشود.
وی با اشاره به طرح شهید بابایی، افزود: با توجه به اینکه حمایت از رویدادهای رقابتی مسالهمحور از موضوعات مهم در بنیاد ملی نخبگان بهشمار میرود، درصدد آمدیم تا دانشجویانی را که علاقهمند به رفع نیاز جامعه در راستای تولید محصول هستند، در قالب طرح شهید بابایی حمایت کنیم. هدف از اجرای این طرح ایجاد فضای با نشاط علمی در دانشجویان کارشناسی، کارشناسی ارشد و طلاب است.
ذوالفقارزاده با بیان اینکه قرار است رویدادهای مختلفی مبنی بر مسئلهمحور بودن توسط کارگزاران بنیاد ملی نخبگان برگزار شود، یادآور شد: هدف این رویدادها آشنا کردن دانشجویان با نیازهای جامعه و صنعت، ترغیب آنها برای انجام کارهای گروهی، کمک به شبکهسازی نخبگان در تشکیل تیمهایی برای انجام کارهای بزرگتر و تشویق نهادها برای رفع نیازشان از طریق استعدادهای برتر است. سایر موضوعات مطرحشده توسط ایشان به شرح زیر است:
• شناسایی افراد و تیمهای مستعد، دانشجویان و فناوران برای توانمندسازی در حل مسائل و نیازهای صنعت کشور، در ۵ حوزه زیستفناوری، حملونقل، آب و محیطزیست، انرژی و هوشمندسازی
• تعریف پروژههای راهبردی توسط شرکتها بر اساس نیازهایشان
• ویژگیهای رویدادهای رقابتی
• نحوه بهرهمندی از طرح شهید بابایی
• برگزاری مسابقه رهنشان
• مدت زمان فعالیت در این طرح
برگزاری نشستهای تیمسازی و مربیگری با هدف پیشبرد پروژهها
• اهداف طرح شهید احمدی روشن
در پایان این نشست نیز، پرسش و پاسخ صورت گرفت و ابهامات مطرحشده در سایر حوزههای فعالیتی بنیاد نخبگان پاسخ داده شد.