به همت بنیاد نخبگان استان قزوین برگزار شد
نشست تخصصی "قزوین؛ قطب تولید، تجارت و ترانزیت"
سومین نشست از سلسله نشستهای «قزوین در مسیر تحول دانش بنیان» با موضوع «قزوین؛ قطب تولید، تجارت و ترانزیت» با حضور مدیران مجموعههای دولتی و بخش خصوصی، اساتید و محققان و پژوهشگران دانشگاهی و صاحبنظران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان قزوین، امروز سهشنبه ۲۹ آذرماه ۱۴۰۱ سومین نشست از سلسله نشستهای «قزوین در مسیر تحول دانش بنیان» با موضوع «قزوین؛ قطب تولید، تجارت و ترانزیت» به همت بنیاد نخبگان استان قزوین، جهاد دانشگاهی، معاونت اقتصادی استانداری و اداره کل مدیریت و برنامهریزی استان در سالن جلسات این سازمان برگزار شد.
مدیران مجموعههای دولتی و بخش خصوصی، اساتید و محققان و پژوهشگران دانشگاهی و صاحبنظران در این پنل تخصصی به بیان انتقادات، پیشنهادات، پتانسیلها، ظرفیتها و راهکارهای موجود در سه حوزه تولید، تجارت و ترانزیت پرداختند.
نشستهایی برای تعامل مسئولان با جامعه نخبگانی
دکتر علی رجبپور، رئیس بنیاد نخبگان استان قزوین؛ و دبیر این نشست گفت: مجموعه نشستهایی تحت عنوان قزوین در مسیر تحول دانشبنیان برگزار میشود، در نشست اول آن آینده آب در قزوین بررسی شد و نشست دوم که در حاشیه نمایشگاه دانشبنیانسازی تولید بود موضوعاتی در خصوص الزامات دانشبنیان سازی صنعت و کشاورزی از سوی دغدغهمندان ارائه شد.
وی افزود: امروز هم در سومین نشست، موقعیت استراتژیک قزوین در زمینه تولید و تجارت و ترانزیت را با همافزایی و اشتراک تجربیات و دانش صاحبنظران بررسی میکنیم.
رئیس بنیاد نخبگان استان قزوین گفت: تعداد نشستهای تخصصی واقعی در استان قزوین بسیار کم است و جای خالی چنین نشستهایی که صاحبنظران در آن محور باشند و نظرات افراد متخصص فعال در بخش خصوصی به اشتراک گذاشته شود احساس میشد به همین دلیل این سلسله نشستها طراحی شد تا مدیران و مسئولان با شنیدن صدای فعالان در عرصههای تخصصی مختلف جامعه، در تصمیمگیریهای خود از طرحهای صاحبنظران متخصص دغدغهمند بهرهبرداری بهینه داشته باشند.
راهاندازی ۲ مرکز لجستیک در استان قزوین
مهندس سارا امتحان، معاون دفتر طرح جامع و مدلهای حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی، نیز در این جلسه اظهار کرد: طبق سند آمایش لجستیک کشور که نقشه راه ایجاد و بهرهبرداری از مراکز لجستیک است استان قزوین در حال راهاندازی ۲ مرکز در قالب دهکده لجستیک و دیگری پارک لجستیک کشاورزی است.
وی خاطرنشان کرد: مراکز لجستیک در جهان برای بهرهوری حمل و نقل و تجارت راهاندازی میشود که امیدواریم با راهاندازی این ۲ مرکز در استان قزوین علاوه بر بهرهورتر شدن حمل و نقل استان، تجارت آن هم رونق پیدا کند.
معاون دفتر طرح جامع و مدلهای حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی تصریح کرد: راهاندازی مراکز لجستیک از آن منظر حائز اهمیت است که در کنار انبارداری ارزش افزوده برای کالا هم رقم میخورد و دهکده لجستیک بهدلیل گمرکی که در آن مستقر است، امر واردات و صادرات کالا در استان را تسهیل خواهد کرد.
بازاریابی برای جذب سرمایهگذار، بسترسازی برای توسعه دانشبنیان استان است
دکتر امیر خلیلیخواه، مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان قزوین نیز در این جلسه بیان کرد: یکی از مباحث حوزه فعالیتی اداره کل امور اقتصادی و دارایی، هدایت و جذب سرمایهگذاری خارجی است و علاوه بر آن ظرفیتها و اولویتها و توانمندیها و فرصتهای موجود در حوزه سرمایهگذاری داخلی هم مورد توجه است بنابراین باید وضعیت کلان استان و زیرساختهای موجود برای این موضوع در کشور بیشتر بررسی شود و با بازاریابی، جذب سرمایهگذاری داخلی و خارجی با جدیت بیشتری پیگیری شود.
این مسئول تصریح کرد: آنچه در حال حاضر نیاز به توجه دارد بازاریابی سرمایهگذاری است، ابتدا باید به پتانسیلها و ظرفیتهایی که در اسناد بالادستی استان و مطالعات اولیه انجام شده آن معطوف شویم.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان قزوین گفت: استان قزوین موقعیت استراتژیکی دارد که میتواند بهعنوان پشتوانه سرریز استانهای پرجمعیت همجوار مورد استفاده قرار گیرد همچنین در موقعیتی قرار داریم که میتواند شاهراه دسترسی به بسیاری از استانهای کشور و شاهراه دسترسی به استانهای مرزی کشور باشد.
وی افزود: این راه یک توانمندی است که میتوان در کنار آن مجموعههای تفریحی و گردشگری و رفاهی ایجاد کرد تا این فرصت تبدیل به یک پروژه خاص شود.
خلیلیخواه در پایان گفت: اگر میخواهیم فرصتهای سرمایهگذاری و مباحث حوزه توسعهای استان را بر مبنای دانش بنیان حرکت دهیم، نیازمند توسعه منطقهای عادلانه هستیم یعنی در سطح استان، تمرکز منابع در ۲ یا سه شهر خاص نباشد و در پهنه استان به صورت عادلانه توزیع شود و توازن منطقه از دست نرود.
انتهای پیام
نظر دهید