پنجمین جلسه شورای علمی بنیاد نخبگان استان قزوین برگزار شد
معرفی کارگروههای تخصصی و پیشنهاد چهرههای شاخص شایستهی تکریم، در دستور کار پنجمین جلسه شورای علمی بنیاد نخبگان استان قزوین قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان قزوین پنجمین جلسه شورای علمی بنیاد نخبگان، عصر سهشنبه یازدهم بهمن ماه در محل بنیاد نخبگان استان قزوین تشکیل شد.
در این جلسه آیتالله عابدینی؛ نماینده ولیفقیه در استان و امامجمعه قزوین، دکتر رحمانی؛ معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار، دکتر وکیلی، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی، دکتر سیاهکالی مرادی؛ مدیرکل آموزش و پرورش، دکتر سیدهزهرا مرتضوی؛ سرپرست بنیاد نخبگان استان قزوین، دکتر احمدی؛ رئیس پارک علم و فناوری، دکتر میرهاشمی؛ معاون دانشگاه علومپزشکی استان قزوین، دکتر حامدیوفا؛ عضو هیئت علمی دانشگاه بینالمللی امامخمینی(ره) و دکتر مهدیخانی؛ عضو هیئت علمی دانشگاه بینالمللی امامخمینی(ره) حضور داشتند.
پنجمین جلسه شورای علمی بنیاد نخبگان استان قزوین با محورهای پیشنهاد برگزاری تکریم از چهرههای سرآمد استان قزوین در سالجاری، تصمیمگیری در خصوص کارگروههای تخصصی و نیز تبیین سیاستهای بنیاد ملی نخبگان (مسیر نخبگی) تشکیل شد.
در ابتدای جلسه دکتر سیده زهرا مرتضوی به تبیین سیاستهای بنیاد ملی نخبگان پرداخت و گفت: تاکنون افرادی که شاخصههای نخبگی را دارا بودند طی فرآیند خود اظهاری رزومهای را در سامانه بارگذاری میکردند تا پس از ارزیابی، حمایتهایی را از سوی بنیاد ملی نخبگان دریافت کنند و این امر سبب شده بود تا عدهای از نخبگان خوداظهاری نکرده و در نتیجه جامعه نخبگان به درستی احصا نشود.
وی عنوان کرد: در سیاستهای بنیاد ملی نخبگان تاکید بر شناسایی استعدادهای برتر و اثربخش است به نحوی که بنیاد، واجدین شرایط را شناسایی کرده و برنامه ارائه میدهد تا در تعاملی دوسویه، نقش نخبگان و حد انتظاری که از آنان وجود دارد هم برای آنها ترسیم شود.
سرپرست بنیاد نخبگان استان قزوین در بیان تعریف نخبگی اظهار کرد: نخبگی تنها داشتن استعداد نیست بلکه استعدادهای برتری مدنظر است که پرورشیافته، شکوفا شده و تاثیرگذار باشد. این اثربخشی نخبگان برای بنیاد بسیار حائز اهمیت است. همچنین نخبگان در عرصههای مختلف فرهنگ، هنر، ورزش و نخبگان قرآنی هم مدنظر هستند.
وی افزود: با توجه به سنین مختلف افراد مستعد در مسیر نخبگی، تقسیمبندی دانشآموزی، دانشجویی، سرآمدی، مفاخر و مکرمین انجام و برنامهریزی صورت گرفته است تا هم شاخصهای نخبگی شناسایی و تدوین شود و هم برنامههایی بر حسب نیاز جامعه و افراد نخبه اجرا گردد.
دکتر مرتضوی خاطرنشان کرد: هر آنچه که در مسیر نخبگی پیشبینی شده با همافزایی ظرفیت بنیاد ملی نخبگان و سایر دستگاههای تصمیمساز و تاثیرگذار قابل اجرا است و شایسته است که دستگاههای اجرایی بنیاد را جدی بگیرند و به این باور برسند که باید در حل مسائل جامعه از ظرفیت نخبگان استفاده کرد.
سرپرست بنیاد نخبگان استان قزوین در ادامهی تبیین سیاستهای بنیاد نخبگان گفت: هیئتهای اندیشهورز؛ طرح دیگری است که در دستور کار بنیاد قرار دارد و مشابه اتاق فکری در کنار دستگاههای اجرایی محسوب میشوند تا چالشها و مسائل استان را شناسایی و احصا کرده و برای رفع آنها برنامهریزی کنند.
وی ادامه داد: در هیئتهای اندیشهورز تصمیماتی از جنس حکمرانی و سیاستگذاری اتخاذ میشود و باید موثر باشد. پیشرفت سیاستهای هیئت اندیشهورز مستلزم آن است که دستگاههای اجرایی مسائل پیشروی خود را طرح کرده و با همکاری هیئت اندیشهورز در پی چارهاندیشی برای حل آنها باشند.
دکتر مرتضوی در ادامه به تشکیل هستههای نخبگانی در دانشگاهها پرداخت و تصریح کرد: این هستهها به اساتید ویژهای سپرده میشوند؛ کسانی که باور دارند میتوان در داخل کشور کار کرد و به بازیابی و احیای انگیزههای از دست رفته جامعه دانشجویی پرداخت و برای جلوگیری از خروج نخبگان از کشور راه چارهای اندیشید.
وی یادآوری کرد: مسیر نخبگی برای سنین مختلف نخبگان در هستههای نخبگانی برنامهریزی دارد به نحوی که برای دانشجو در بدو ورود به دانشگاه رویکردی علمی و فرهنگی مدنظر است که با گذر زمان دانشجویان حل مسئله یاد میگیرند و هستههای مسئله محور تشکیل میشود و پس از آن نخبگان فارغالتحصیل شده اثربخشی لازم را کسب کرده و در شاخههای سرآمدی قرار گیرند.
دکتر مرتضوی در پایان به رویکرد تکریم مفاخر نخبه اشاره کرد و گفت: مکرمین سرمایههای عظیم انسانی هستند که بسیاری از گرهها به دست آنها باز میشود و حمایت و توجه آنها میتواند در کشور راهگشا و مسیر برون رفت از بسیاری از مشکلات درون سازمانی و میان دستگاهی باشد.
در ادامه اعضای حاضر در جلسه به بیان نظرات و پیشنهادات خود در خصوص عنوان کارگروههای تخصصی و عناوینی که میتوان در قالب کارگروهها دستور کار قرار داد پرداختند.
آیتالله عابدینی؛ نماینده ولیفقیه در استان گفت: در دستهبندی کارگروهها باید پایبندی به قوانین کشور و نیز معارف دین از منظر رسول مکرم اسلام(ص) مد نظر قرار گیرد و زمینههای ایمانی، دینی و فقهی نخبگان مورد توجه باشند تا تکریم از نخبگانی متعهد و متدین انجام شود. جامه از فقدان دین کاربردی در زندگی مردم رنج میبرد که در این میان باید وظایفی را برای نخبگان متعهد دینی هم در نظر گرفت.
دکتر مهدیخانی؛ عضو هیئتعلمی دانشگاه بینالمللی امامخمینی(ره) عنوان کرد: ظرفیتها و پتانسیلهایی در استان وجود دارد و در مقابل هم با مشکلات و چالشهایی مواجه هستیم که کارگروههای تخصصی به شایستگی میتوانند با بررسی مشکلات تا حل آن و رسیدن به نتایج موثر و سازنده پیش روند.
دکتر احمدی؛ رئیس پارک علم و فناوری استان قزوین گفت: شایسته است بهجای بهرهبندی از نخبگان و مسئولین، کار ریاست کارگروهها بر عهده دستگاههای اجرایی محول شود و سالانه عملکرد آنها رصد شود و با بازخوردهای کسب شده ادامه مسیر برنامهریزی شود و در نهایت کارنامهای برای کارگروهها صادر شود تا با جدیت بیشتری به حل مسائل اقدام کنند.
دکتر سیاهکالی مرادی؛ مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین گفت: در میان کارگروههای تخصصی به موضوع هویت گمشده امروز جامعه نخبگانی هم بپردازیم. دین، اعتقادات و هویت ملی خلاء امروزی است که جامعه دانشآموزی و نخبگانی با آن مواجه است. باید بازیابی هویت ملی و دینی در دستور کار قرار گیرد. تحولآفرینی در نخبگان، نیازمند تقویت هویت آنان است.
دکتر میرهاشمی؛ معاون دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین گفت: اگرچه جایگاه کارگروههای تخصصی بسیار رفیع و حائز اهمیت است اما ابتدا باید به جذب و نگهداری نخبگان بیندیشیم و سپس از آنها برای حل مسائل استان کمک بگیریم.
در پایان پنجمین جلسه شورای علمی بنیاد نخبگان استان قزوین، حاضرین در جلسه به بیان پیشنهادات خود در خصوص برگزاری مراسم تکریم پرداختند و در حوزههای مختلف علمی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، هنری، ورزشی و خیرین افراد شایستهای را جهت تقدیر و تکریم پیشنهاد دادند.
انتهای پیام