آیت الله عابدینی در دیدار با نخبگان تبیین کرد؛
پیامبران آمدند تا نخبگانی آدمها را آشکار کنند
نماینده ولیفقیه در استان قزوین گفت: نگاه پیامبران این است که همه مردم نخبه هستند، اما عموما نخبگانی خاموش، فراموششده و خفته اند و پیامبران آمدند تا غوغا و انقلاب کنند که نخبگی آدمها دیده شده و استعدادهای آنان آشکار شود.
به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان قزوین، آیتالله عبدالکریم عابدینی در نشست صمیمانه با جمعی از دانشجویان و نخبگان استان گفت: قرآن کریم بستر شکوفایی استعدادها است، پیامبر (ص) فرمودند هر کس اراده علم دارد در قرآن بیندیشد و تفکر کند، هر کس در هر حوزهای که هست قرآن به دادش خواهد رسید.
وی اظهار کرد: هنوز ما به آیه کریمه «واعتصموا بحبل اللّه جمیعًا» آن طور که باید عمل نمیکنیم، البته خدا توفیق داده یک جاهایی آثار آن را میبینیم، اما خیلی احتیاج داریم این آیه محقق شود و در همه عرصههای علمی، امنیتی، کشاورزی، اقتصادی و همه جا دست ما را بگیرد.
امام جمعه قزوین ادامه داد: اگر ما تولید صنعتی یا کشاورزی داشتیم، ولی بازار از آن استقبال نکرد، به این دلیل است که به «واعتصموا بحبل اللّه جمیعًا» عمل نکردهایم، چرا که این آیه میگوید یعنی یک کسانی تولید میکنند و یک کسانی هم مصرف میکنند، باید در تحقق این معنا به یاری هم بشتابیم.
وی عنوان کرد: اگر همه نیازها، عرصهها و حوزههای فعالیتی خود را با این معنا گره بزنیم و همافزایی کنیم، این آیه تحقق پیدا میکند و در جامعه اثرگذار میشود.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین بیان کرد: نکته دیگر اینکه باید حساب بیشتری روی مردم باز کنیم، خدای متعال در آیه 25 سوره حدید فرمود «لقدْ أرْسلْنا رسلنا بالْبیّنات وأنْزلْنا معهم الْکتاب والْمیزان لیقوم النّاس بالْقسْط وأنْزلْنا الْحدید فیه بأْسٌ شدیدٌ ومنافع للنّاس ولیعْلم اللّه منْ ینْصره ورسله بالْغیْب إنّ اللّه قویٌّ عزیزٌ»، یعنی (به راستى ما پیامبران خود را با دلایل آشکار روانه کردیم و با آنها کتاب و ترازو را فرود آوردیم تا مردم به انصاف برخیزند و آهن را که در آن براى مردم خطرى سخت و سودهایى است پدید آوردیم تا خدا معلوم بدارد چه کسى در نهان او و پیامبرانش را یارى مىکند آرى خدا نیرومند شکستناپذیر است).
وی خاطرنشان کرد: خداوند در این آیه میفرماید ما پیامبران را فرستادیم که مردم خودشان به قسط و عدل برخیزند، نه اینکه مردم وادار شوند یا بهصورت بخشنامهای با آنان برخورد شود، یعنی انگیزه، آگاهی، شور، نشاط و امید در مردم ایجاد شود و خودشان به میدان بیایند.
آیتالله عابدینی تأکید کرد: ما به این موارد احتیاج داریم، پیغمبران کار خود را اینگونه مهندسی و برنامهریزی کرده بودند، امیرالمؤمنین (ع) در خطبه اول نهجالبلاغه وقتی میخواهد بگوید پیامبران برای چه آمدهاند، چند نکته را بیان کرده که یکی از مهمترین آنها این است که پیامبران آمدند تا نخبگانی آدمها را آشکار کنند.
امام جمعه قزوین تصریح کرد: اکنون به گونهای شده که ما بین آدمها میگردیم تا نخبهها را پیدا کنیم، در حالی که نگاه پیامبران این است که همه نخبه هستند، منتها نخبه خاموش، فراموششده و خفته هستند، پیامبران آمدند تا غوغا و انقلابی پیدا کنند تا نخبگی آدمها دیده شود و استعدادهای آنان آشکار شود.
وی یادآور شد: جامعه نخبگانی ما به محض اینکه معلوم میشود نخبه هستند به سراغ فعالیتهای خود میروند، اما اینکه سرمایه خاصی بگذارد تا نخبگان شناسایی شوند نیست، اندیشمندان غربی میگویند استعداد هر کسی هدف و جهتی را نشان میدهد، خوشبخت آن کسی است که جهت استعداد خود را پیدا کند، چنین فردی موفق خواهد شد.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین اظهار کرد: هیچکس بیاستعداد نیست، اکنون رهبر ما دقیقاً کار انبیایی انجام میدهند، اقشار مختلفی که خدمتشان میرسند، فرمایشات حساب شده، پخته، حکیمانه و مبنایی که رهبر برای آنان بیان میکند، هر بار گرهای از کار کشور گشوده میشود و روح امید در گروههای مختلف دمیده میشود و این امید به همه کشور و حتی به خارج از کشور در عرصه مقاومت اسلامی سرایت میکند.
آیتالله عابدینی عنوان کرد: قرآن کریم بستر شکوفایی استعدادها است، پیامبر (ص) فرمودند «من أراد علم فلْیثوّر القرآن»، یعنی هر کس اراده علم دارد در قرآن بیندیشد، در قرآن کوشش و تفکر کند، هر کس در هر حوزهای که هست قرآن به دادش میرسد.
وی بیان کرد: ما یک سرمایههای ویژهای داریم، این امید و پشتوانه عزیزان نخبه و اندیشمندان ما هستند، ما یک سرمایههایی داریم که دیگران آنها را ندارند، برای مثال ما سرمایه لیلهالقدر را داریم، خداوند در سوره قدر فرمود «لیْلة الْقدْر خیْرٌ منْ ألْف شهْرٍ»، یعنی (شب قدر از هزار ماه بالاتر است).
به نقل از پایگاه اطلاع رسانی نماینده ولی فقیه در استان قزوین، امام جمعه قزوین خاطرنشان کرد: ما وقتی حاج قاسم را میبینیم و عظمت نفوذ، حضور و تأثیرگذاری ایشان را مشاهده میکنیم، متوجه میشویم که او محصول لیلهالقدر است، همچنین امام (ره) را میبینیم که یک طلبهای بود که وقتی دید در قانون کاپیتولاسیون به ملت ایران توهین شده است، چون فرزند تربیت شده لیلهالقدر بود تصمیم گرفت فریاد بزند، ایشان به تنهایی در مقابل رژیمی ایستاد که حتی ارادهای از خودش نداشت و از آمریکا و انگلیس دستور میگرفت.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین تأکید کرد: امام (ره) علیه این قانون فریاد زد و جهان را به هم ریخت و نظامات عالم را تحت تأثیر فریاد خود قرار داده و هنوز همان روند در حال ادامهدار شدن است، امام (ره) با حمایت از دین و متدین و با تضعیف و تحقیر دشمنان دین و دشمنان مردم، تکلیف دین و بیدینی را روشن کرد، این محصول لیلهالقدر است.
وی تصریح کرد: ما باید این نکات را از حالت آسمانی دیدن و برای ثواب و آخرت نگاه کردن، به متن زندگی خویش بیاوریم، این خیلی میتواند مؤثر باشد.
آیتالله عابدینی یادآور شد: نکته دیگر این است که ما نبوت و رسالت را داریم، ما پیامبری داریم که اگر با آن حضرت ارتباط بگیریم، هم از معارفشان استفاده خواهیم کرد و هم از رسالت و نبوت و ولایتشان برخوردار خواهیم شد.
امام جمعه قزوین اظهار کرد: چقدر آدمها بودند که یک توسل به امام حسین (ع) آنها را موفق و دگرگون کرده است، یک ارتباطی که با امام رضا (ع) گرفتهاند عالمشان متغیر شده است، چقدر آدمهایی که یک اربعین و کربلا که مشرف شدهاند همه زندگیشان با برکت شده است، ما اینها را داریم.
وی عنوان کرد: اینها افسانه و شعار نیست، بلکه واقعیتهایی است که بهعنوان سرمایههای معنوی باید از آنها استفاده کنیم.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین بیان کرد: منابع طبیعی استان قزوین بهشدت نیازمند نگاه نخبگانی شماست، چقدر ما داریم از فرونشست دشت قزوین آسیب میبینیم، این یک فاجعه غیر قابل تصور است، فرونشست از زلزله خشنتر بوده و مرگ خاموش زمین است، چه کسی باید به داد این معنا برسد؟ هم از نظر تصور درست صورت مسئله و هم از منظر اینکه چه باید کنیم شما باید به داد این معنا برسید.
آیتالله عابدینی ادامه داد: عزیزان اشاره کردند ما میتوانیم یک دستگاهی درست کنیم که کسی نتواند آب دزدی و قاچاق استفاده کند، اما از این بیشتر ما احتیاج داریم یک دستگاهی درست کنیم که از این یک لیتر آب استفاده خیلی بهتری بشود که البته الان نمیشود.
وی خاطرنشان کرد: این غرقابیهایی که میبینیم سوزاندن سرمایههای بدون جایگزین است، در خیلی از زمینههای دیگر نیز این چنین است که چشم امید یک ملت به شماست، ما نتایج دغدغههایمان را در چنین جلساتی میبینیم و دور هم جمع شدهایم که بگوییم ما خیلی کارهای زمین مانده داریم.
امام جمعه قزوین تأکید کرد: برنامههای قبلی را بایگانی نکنیم برای اینکه به سراغ شعارهای جدید بیاییم، همان قبلیها را در کنار شعارهای جدید داشته باشیم، همچنین امیدواریم در طول سال نیز این نوع گردهماییهای پربرکت را داشته باشیم.
انتهای پیام
نظر دهید